Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Nieuwe versie van de website van de ECB www.ecb.europa.eu

29 juni 2004

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft op zaterdag 26 juni 2004 een nieuwe versie van haar website (www.ecb.europa.eu) gelanceerd. Teneinde de website gebruikersvriendelijker te maken, is het ontwerp van de site gemoderniseerd en is de inhoud ervan geherstructureerd.

Met name de navigatiestructuur is verbeterd, en de website is nu voorzien van een uitgebreidere zoekmachine. Bovendien kan het grootste deel van de inhoud thans gemakkelijker door visueel gehandicapten worden geraadpleegd, aangezien veel webpagina’s aan het AAA-niveau van het Web Accessibility Initiative voldoen. Een verdere grote verbetering is het aantal talen waarin de informatie toegankelijk is, waarbij de twee onderdelen die met name voor het grote publiek interessant zijn – “The European Central Bank” (De Europese Centrale Bank) en “Banknotes & Coins” (Bankbiljetten en Munten) – thans beschikbaar zijn in alle 20 officiële talen van de EU.

De ECB zal doorgaan met het verder ontwikkelen en optimaliseren van haar website als een van haar belangrijkste communicatiemiddelen.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media