Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EKB megújult weboldala www.ecb.europa.eu

2004. június 29.

2004. június 26-án szombattól az Európai Központi Bank új formában jelenteti meg weboldalát (www.ecb.europa.eu). A könnyebb kezelhetőség érdekében korszerűsítették a weblap külső megjelenését, tartalmát pedig átszerkesztették.

Külön említést érdemel a továbbfejlesztett navigációs szerkezet és a kibővített keresőprogram. Ezenkívül, a látáskárosultak számára most már könnyebben elérhető a tartalom nagy része, mivel számos oldalt az ún. „web-hozzáférhetőségi kezdeményezés” (Web Accessibility Initiative) szerinti „tripla A” megfelelési szinthez igazodva alakítottak ki. Jelentősen bővült a tartalom megjelenítésére alkalmazott nyelvek száma is: a szélesebb nyilvánosság érdeklődésére leginkább számot tartó két menüpont – a „The European Central Bank” (Az Európai Központi Bank) és a „Banknotes & Coins” (Bankjegyek és érmék) - immár az EU mind a húsz hivatalos nyelvén olvasható.

Az EKB a jövőben is mindent megtesz az egyik legfőbb tájékoztatási eszközének tekintett weboldal továbbfejlesztése és tökéletesítése érdekében.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok