SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

CENTRALBANKCHEFERNE FRA DE TILTRÆDENDE LANDE DELTAGER I MØDE I ECBS GENERELLE RÅD

26. juni 2003

Centralbankcheferne fra de ti tiltrædende lande har i dag for første gang deltaget som observatører i et møde i ECBs Generelle Råd. Zdeněk Tůma (Česká národní banka), Vahur Kraft (Eesti Pank), Christodoulos Christodoulou (Central Bank of Cyprus), Ilmārs Rimšēvičs (Latvijas Banka), Reinoldijus Šarkinas (Lietuvos bankas), Zsigmond Járai (Magyar Nemzeti Bank), Michael C. Bonello (Central Bank of Malta/Bank Centrali ta’ Malta), Leszek Balcerowicz (Narodowy Bank Polski), Mitja Gaspari (Banka Slovenije) og Marián Jusko (Národná banka Slovenska) deltog for første gang i et møde i Det Generelle Råd. Ligeledes deltog kommissær Pedro Solbes.

Med henblik på at udvide samarbejdet med centralbankerne i de tiltrædende lande som forberedelse til udvidelsen af Det Europæiske System af Centralbanker (ESCB) besluttede ECBs besluttende organer i september 2002 at invitere cheferne og eksperter fra centralbankerne i de tiltrædende lande til at deltage i møderne i henholdsvis Det Generelle Råd og ESCB-komiteerne efter underskrivelsen af tiltrædelsestraktaten.

Udvidelsen af EU og ESCB er planlagt til den 1. maj 2004, og dagens møde i Det Generelle Råd er det første, der er blevet afholdt, efter at tiltrædelsestraktaten blev underskrevet den 16. april 2003. På Det Generelle Råds møde er der bl.a. blevet udvekslet synspunkter vedrørende den økonomiske, monetære og finansielle udvikling i euroområdet, i medlemslandene uden for euroområdet og i de tiltrædende lande.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt