Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Gedragscode voor de leden van de Raad van Bestuur

24 mei 2002

Op 16 mei 2002 zijn de leden van de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) een Gedragscode overeengekomen, getiteld Gedragscode voor de leden van de Raad van Bestuur. Deze Gedragscode weerspiegelt de specifieke verantwoordelijkheid van de leden van de Raad van Bestuur voor het waarborgen van de integriteit en de reputatie van het Eurosysteem en het handhaven van de effectiviteit van zijn transacties. De Gedragscode benadrukt dat de leden dienen te handelen in het algemeen belang van het eurogebied, en stelt ethische normen die zij dienen hoog te houden bij de uitoefening van hun officiële taken als leden van de Raad van Bestuur.

De Gedragscode voor de leden van de Raad van Bestuur is heden gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen en is beschikbaar op de website van de ECB. In oktober 2000 heeft de Directie een Gedragscode goedgekeurd voor alle personen die werkzaam zijn voor de ECB. Deze Gedragscode is eveneens beschikbaar op de website van de ECB.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media