SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
  • PRESSEMEDDELELSE

ECB offentliggør ændringer af de operationelle rammer for gennemførelse af pengepolitikken

13. marts 2024

  • ECB afslutter den gennemgang, der begyndte i december 2022
  • I rammerne fastlægges det, hvordan Styrelsesrådet vil styre de korte pengemarkedsrenter i overensstemmelse med sine pengepolitiske beslutninger, efterhånden som Eurosystemets balance normaliserer sig

Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) besluttede i dag at ændre de operationelle rammer for gennemførelse af pengepolitikken for at sikre, at rammerne fortsat er passende, efterhånden som Eurosystemets balance normaliserer sig.

I december 2022 meddelte Styrelsesrådet, at det ville iværksætte en gennemgang af de operationelle rammer for styring af de korte renter i euroområdet. De beslutninger, der blev truffet i dag, fastlægger de vigtigste principper og parametre for gennemførelse af pengepolitikken og tilførsel af centralbanklikviditet, efterhånden som overskudslikviditeten i banksystemet gradvis mindskes, selvom den stadig vil være betydelig i de kommende år.

"Det glæder mig at kunne sige, at Styrelsesrådet har godkendt disse ændringer af sine operationelle rammer, som imødekommer de seneste års væsentlige ændringer i det finansielle system og pengepolitikken," udtalte formand Christine Lagarde. "Rammerne vil sikre, at vores gennemførelse af pengepolitikken fortsat er effektiv, robust, fleksibel og produktiv i fremtiden, efterhånden som vores balance normaliserer sig."

Nærmere oplysninger findes i erklæring fra Styrelsesrådet.

Henvendelser fra medierne kan rettes til Lena-Sophie Demuth, Tlf.: +49 162 2952316.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt