Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Start van de vierde Generation €uro Students’ Award

30 september 2014

EMBARGO

Persembargo tot 12.00 uur Midden-Europese tijd op dinsdag 30 september 2014
  • De Generation €uro Students’ Award is een competitie die openstaat voor middelbare scholieren in het eurogebied. Onderdeel van de competitie is een simulatieoefening op het gebied van monetair beleid.
  • De vierde editie van deze competitie, voor het schooljaar 2014-2015, start op woensdag 1 oktober.
  • De competitie is een gezamenlijk initiatief van de Europese Centrale Bank (ECB) en 11 nationale centrale banken (NCB's) in de landen van het eurogebied.

Morgen start de ECB met de vierde editie van de Generation €uro Students’ Award, een competitie voor middelbare scholieren woonachtig in het eurogebied. Zij doet dit in samenwerking met 11 nationale centrale banken van de eurolanden (België, Duitsland, Finland, Ierland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Spanje). De NCB's organiseren de competities op nationaal niveau, terwijl de ECB een competitie houdt voor Europese en internationale scholen.

Studenten in de leeftijd tussen 16 en 19 jaar gaan een real-time oefening doen waarin een ECB-rentebesluit wordt gesimuleerd. Zij komen zo meer te weten over monetair beleid. De competitie bestaat uit drie afzonderlijke wedstrijdrondes - een online quiz, een essay en een presentatie - en loopt gedurende het gehele schooljaar 2014-2015. De competitie wordt afgesloten met een Europese prijsuitreiking bij de ECB in Frankfurt am Main. De President van de ECB, Mario Draghi, reikt samen met de presidenten/gouverneurs van de desbetreffende nationale centrale banken de prijzen uit aan de winnende teams.

Aan de Generation €uro Students’ Award, die voor het eerst werd gehouden in 2011, kunnen meer dan 10.000 middelbare scholen in het eurogebied meedoen.

Volgens Shaun Riordan, leerkracht aan de winnende school in de competitie voor Europese en internationale scholen in 2013-2014 (het International College in Spanje) is "de Generation €uro Students’ Award een groot succes en wordt zij steeds populairder. Voor de leerlingen is deelname aan de finale een onvergetelijke ervaring, die ze goed kunnen gebruiken als ze zich aanmelden bij universiteiten."

Meer informatie over de competitie (en hoe je je kunt aanmelden) is beschikbaar op www.generationeuro.eu of kan worden aangevraagd door te schrijven naar generationeuro@ecb.europa.eu.

Daarnaast verschijnen er regelmatig updates op onze speciale Facebook-pagina (https://www.facebook.com/GenerationEuro).

De media kunnen voor inlichtingen contact opnemen met Eszter Miltényi-Torstensson op tel.: +49 69 1344 8034 of per e-mail: eszter.miltenyi@ecb.europa.eu.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media