Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Generation €uro Students’ Award ‑kilpailu järjestetään jo neljännen kerran

30.9.2014

EMBARGO

Julkaisuvapaa tiistaina 30.9.2014 klo 12.00 Keski-Euroopan aikaa
  • Generation €uro Students’ Award on euroalueen toisen asteen opiskelijoille tarkoitettu kilpailu, jossa tehtävänä on simuloida rahapolitiikan harjoittamista.
  • Kilpailu järjestetään nyt neljännen kerran. Se käynnistyy 1.10.2014 ja kestää lukuvuoden 2014–2015.
  • Euroopan keskuspankki (EKP) järjestää kilpailun yhdessä yhdentoista euroalueen kansallisen keskuspankin kanssa.

Huomenna käynnistyy jo neljäs Generation €uro Students Award ‑kilpailu. Se on euroalueella asuville toisen asteen opiskelijoille suunnattu kilpailu, jonka järjestävät yhdessä EKP ja yksitoista euroalueen kansallista keskuspankkia (Belgian, Saksan, Irlannin, Espanjan, Italian, Luxemburgin, Itävallan, Portugalin, Slovenian ja Slovakian keskuspankit sekä Suomen Pankki). Kukin kansallinen keskuspankki järjestää kilpailun oman maansa kouluille ja EKP kansainvälisille ja Eurooppa-kouluille.

Lukuvuonna 2014–2015 järjestettävä kilpailu on tarkoitettu 16–19-vuotiaille opiskelijoille, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua rahapolitiikkaan käytännössä. Tehtävänä on simuloida tulevaa EKP:n neuvoston korkopäätöstä. Kolmen kilpailukierroksen aikana kilpailijat vastaavat karsintakysymyksiin sekä laativat esseen ja suullisen esityksen. Kilpailu päättyy EKP:n tiloissa Frankfurt am Mainissa pidettävään palkintojenjakotilaisuuteen, jossa EKP:n pääjohtaja Mario Draghi ja mukana olevien maiden kansallisten keskuspankkien pääjohtajat palkitsevat voittajajoukkueet.

Generation €uro Students’ Award järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Yli 10 000:n toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua kilpailuun.

Kansainvälisten ja Eurooppa-koulujen sarjan lukuvuonna 2013–2014 voittaneen joukkueen opettaja Shaun Riordan (International College Spain) kertoo, että Generation €uro Students’ Award on ollut suuri menestys ja sen suosio kasvaa entisestään, kun tieto siitä leviää. Opiskelijoille mukanaolo on mieleenpainuva kokemus, josta on hyötyä myös yliopistoon hakiessa.

Kilpailun verkkosivuilla osoitteessa www.generationeuro.eu on hyödyllistä tietoa (mm. ilmoittautumisohjeet). Lisätietoja voi pyytää myös sähköpostitse osoitteesta generationeuro@ecb.europa.eu.

Tietoa kilpailusta julkaistaan säännöllisesti myös kilpailun Facebook-sivulla ( https://www.facebook.com/GenerationEuro).

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa Eszter Miltényi-Torstensson puhelinnumerossa +49 69 1344 8034 (sähköposti: eszter.miltenyi@ecb.europa.eu).

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle