SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

Det fælles eurobetalingsområde (SEPA) når vigtig milepæl for detailbetalinger

1. august 2014

EMBARGO

Klausuleret til offentliggørelse fredag den 1. august 2014, kl. 10.00 centraleuropæisk tid
  • Hver måned foretages mere end 2 mia. kreditoverførsler og direkte debiteringer via SEPA
  • Et af verdens største projekter om finansiel integration er blevet gennemført
  • Forbrugere og virksomheder kan benytte en enkelt bankkonto til alle kreditoverførsler og direkte debiteringer i euro i Europa
  • Virksomhederne kan nå ud til nye markeder uden ekstra betalingsomkostninger

I dag markerer Den Europæiske Centralbank (ECB) en vigtig milepæl for integrationen af detailbetalinger i Europa. Efter 15 års arbejde er det lykkedes at etablere det fælles eurobetalingsområde (SEPA) for kreditoverførsler og direkte debiteringer i euroområdet. Mere end 2 mia. betalinger vil hver måned blive gennemført i euroområdet i nye standardiserede formater.

SEPA åbner nye døre for Europas forbrugere og virksomheder.

  • Forbrugere kan nøjes med én enkelt bankkonto i euro til alle kreditoverførsler og direkte debiteringer, uanset hvor i Europa modtagerne eller virksomhederne befinder sig. SEPA medfører nye regler, der skal lette tilbagebetalinger, hvilket øger forbrugerbeskyttelsen i forbindelse med direkte debiteringer.
  • Virksomheder får mulighed for at vokse og nå længere ud i Europa, og deres omkostninger nedbringes ved hjælp af en standardiseret ramme for alle betalinger. De kan nu benytte et enkelt system og ét enkelt sæt konti til al deres handel i euro i Europa.

“Den vellykkede indførelse af SEPA sætter yderligere skub i den finansielle integration i Europa,” siger Yves Mersch, direktionsmedlem i ECB. “Det fjerner hindringer for kreditoverførsler og direkte debiteringer, som ikke længere vil hæmme virksomheder eller forbrugere.”

Eurosystemet, som består af ECB og eurolandenes nationale centralbanker, har fulgt overgangen til og gennemførelsen af SEPA fra første færd og har sørget for en åben dialog mellem alle parter (banker, virksomheder, forbrugere, offentlige myndigheder, regeringer og SMV'er). Dette har bidraget til en vellykket indførelse af SEPA til kreditoverførsler og direkte debiteringer i euroområdet, hvilket udgør et af verdens største projekter om finansiel integration.

Forespørgsler fra medierne bedes rettet til Eszter Miltényi-Torstensson på +49 69 1344 8034.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt