Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

Avizul Consiliului guvernatorilor BCE cu privire la numirea unui membru al Comitetului executiv al BCE

9 ianuarie 2014

EMBARGO

Embargo până joi, 9 ianuarie 2014, ora 10.00 (ora Europei Centrale)

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a adoptat un aviz cu privire la o recomandare a Consiliului Uniunii Europene de numire a unui nou membru al Comitetului executiv al BCE.

Consiliul guvernatorilor nu a avut nicio obiecţie cu privire la candidata propusă, doamna Sabine Lautenschläger, care este o persoană ale cărei autoritate şi experienţă profesională în domeniul monetar sau bancar sunt recunoscute, astfel cum este prevăzut la articolul 283 alineatul (2) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

După emiterea avizului Consiliului guvernatorilor şi a avizului Parlamentului European, decizia privind numirea va fi adoptată de Consiliul European, pe baza voturilor exprimate de membrii acestuia reprezentând ţările din zona euro.

Avizul BCE, care va fi publicat în scurt timp în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, este disponibil pe website‑ul BCE în toate limbile oficiale ale UE.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media