SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

Den Europæiske Centralbank og Eurosystemet offentliggør spil om pengepolitik og inflation

8. december 2010

Den Europæiske Centralbank og de nationale centralbanker i Eurosystemet har i dag offentliggjort to spil om centralbankers arbejde og sanfundsøkonomi. Spillene, der er informative og kan spilles uden forudgående kendskab, henvender sig primært til unge mellem 18 og 25 år. Spillerne får et indblik i pengepolitikkens verden og den effekt, inflation har på samfundet. ECB's formand, Jean-Claude Trichet, præsenterede i dag officielt spillene ved et arrangement med deltagelse af gymnasieelever på sidste år, som spillede mod hinanden.

"€conomia – spillet om pengepolitik" går ud på, at spillerne skal træffe beslutning om renten hvert kvartal i en periode på otte år og forsøge at holde inflationen under, men tæt på 2 pct. De får hjælp af et hold af rådgivere og forskellige indikatorer og får feedback i form af avisoverskrifter. Sværhedsgraden stiger i løbet af spillet, for spillerne bliver nødt til at reagere på en række uforudsete begivenheder (fx en oliekrise), som påvirker inflationen og økonomien. €conomia giver en forenklet forklaring på, hvordan pengepolitikken fungerer og afspejler ikke nødvendigvis hverken ECB's eller de nationale centralbanker i euroområdets synspunkter.

I det andet spil "Inflation Island" lærer spillerne mere om fordelene ved prisstabilitet, og hvilke negative effekter deflation, høj inflation og hyperinflation kan have for den enkelte og hele samfundet. Spillerne har to muligheder i dette spil. De kan enten udforske og observere, hvordan øen og øboernes liv påvirkes af de forskellige typer inflation eller deflation, eller de kan teste deres viden ved at matche øboernes udsagn med de forskellige inflationsscenarier. En biograf giver mulighed for at se film med virkelige eksempler på inflation og deflation.

Spillene er produceret på de 22 officielle EU-sprog. På ECB's websted findes de på siden med undervisningsmateriale (http://www.ecb.europa.eu/education). Derudover findes de på de nationale centralbanker i Eurosystemets websteder.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt