Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Kader voor de detectie van vervalsingen en voor de sortering op geschiktheid van eurobankbiljetten door kredietinstellingen en partijen die beroepshalve met contanten omgaan

6 januari 2005

Het referentiekader van het Eurosysteem voor de detectie van vervalsingen en voor de sortering op geschiktheid van eurobankbiljetten door kredietinstellingen en andere partijen die beroepshalve met contanten omgaan is vandaag in het Engels gepubliceerd op de website van de ECB. Dit document zal in februari 2005 tevens worden gepubliceerd in de overige officiële talen van de Gemeenschap.

Dit nieuwe referentiekader vervangt het kader dat betrekking had op het gebruik van cash-recycling-machines en cash-in-machines, dat op 18 april 2002 was goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

De nationale centrale banken van het Eurosysteem zullen uiterlijk 2006 het referentiekader ten opzichte van kredietinstellingen en andere partijen die beroepshalve met contanten omgaan ten uitvoer leggen.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media