Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Feltételrendszer a hitelintézetek és a készpénzkezeléssel hivatásszerűen foglalkozó más szervezetek számára a hamisítványok felismerésére és a valódi bankjegyek forgalomképesség szerinti válogatására

2005. január 6.

Az EKB honlapján a mai napon jelenik meg angol nyelven az az eurórendszer által kidolgozott dokumentum, amely a hitelintézetek és a készpénzkezeléssel hivatásszerűen foglalkozó más szervezetek számára a hamisítványok felismerésére és a valódi bankjegyek forgalomképesség szerinti válogatására vonatkozó feltételrendszert ismerteti. A kiadvány 2005. február folyamán a Közösség többi hivatalos nyelvén is megjelenik.

Az új követelményjegyzék annak a készpénz-visszaforgató (cash-recycling machines) és készpénz-befizetésre alkalmas gépek (cash-in machines) használatára vonatkozó rendszernek lép a helyébe, amelyet a Kormányzótanács 2002. április 18-án fogadott el.

Az eurórendszer nemzeti központi bankjai legkésőbb 2006-ig érvényesítik az új követelményjegyzéket a hitelintézetekkel és a készpénzkezeléssel hivatásszerűen foglalkozó más szervezetekkel szemben.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok