Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

de Raad van Bestuur vervolgt zijn beraadslagingen over het nieuwe kantoorgebouw van de ECB

18 november 2004

In februari 2004 selecteerde de jury voor de internationale ontwerpwedstrijd voor stadsontwikkeling en bouwkundig ontwerp ten behoeve van het nieuwe kantoorgebouw van de ECB in Frankfurt am Main in Duitsland drie ontwerpvoorstellen. De Raad van Bestuur verzocht daarop de drie prijswinnaars hun ontwerpvoorstellen te reviseren om de door de jury vastgestelde functionele en technische onvolkomenheden te verhelpen.

Tijdens zijn vergadering van vandaag heeft de Raad van Bestuur de drie herziene ontwerpvoorstellen besproken en is tot de conclusie gekomen dat een verdere evaluatie nodig is, onder meer ten aanzien van de specifieke vereisten van de ECB. De Raad van Bestuur zal zijn beraadslagingen voortzetten teneinde uiterlijk begin volgend jaar tot een definitief besluit te komen.

Nadere gegevens over de internationale ontwerpwedstrijd en de ontwerpvoorstellen zijn beschikbaar op de website van de ECB onder http://www.ecb.europa.eu/ecb/premises.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media