Hakuehdot
Home Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisu Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:ss
Ehdotukset
Lajitteluperuste

Rahapolitiikka

Sivu on parhaillaan työn alla. Uudelleenarvioinnin teemasivuilta löydät tuoreimmat tiedot EKP:n uudesta rahapolitiikan strategiasta ja hintavakaustavoitteesta.

”Euroopan keskuspankkijärjestelmän […] ensisijaisena tavoitteena on pitää yllä hintatason vakautta.” (Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen artikla 127)

Tämä on Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen rahapolitiikkaa koskevan luvun keskeinen määräys. Se, että tämä tavoite asetetaan perussopimuksessa EKP:n rahapolitiikan keskipisteeksi, on osoitus rahapolitiikan roolia, soveltamisalaa ja rajoja koskevasta nykyaikaisesta taloudellisesta ajattelusta. Se on niin ikään keskuspankkitoiminnan instituutio- ja organisaatiorakenteen lähtökohtana talous- ja rahaliitto EMUssa.

EKP:n neuvosto pyrkii pitämään inflaatiovauhdin hieman alle 2 prosentissa keskipitkällä aikavälillä. Pyrkiessään ensisijaiseen tavoitteeseensa EKP:n neuvosto nojautuu päätöksenteossaan rahapolitiikan strategiaan, joka perustuu kahteen analyysiin, ja käyttää päätösten toteutuksessa rahapolitiikan välineitä.

EKP:n rahapolitiikka (3. painos, toukokuu 2011)

ENGLISH
OTHER LANGUAGES (3) +
Select your language

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut