Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Διαγωνισμός #EuropeDay ECB-QuizDuel

Μεταξύ 3 και 24 Μαΐου 2021, σε συνεργασία με την εφαρμογή QuizDuel, διοργανώσαμε διαγωνισμό ειδικά για την Ημέρα της Ευρώπης.

Πάνω από 425.000 παίκτες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση διαγωνίστηκαν μεταξύ τους για την ευκαιρία να κερδίσουν ένα iPad Pro 11.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και να συγχαρούμε τους νικητές!

Δεν πετύχατε στον διαγωνισμό; Δείτε ορισμένα από τα πιο συχνά λάθη που έκαναν οι παίκτες.

Γνωρίζετε ότι...;

Η ΕΚΤ εργάζεται για να διατηρεί τις τιμές σταθερές

Η διατήρηση σταθερών τιμών είναι το βασικό καθήκον της ΕΚΤ. Με αυτόν τον τρόπο διαφυλάσσουμε την αξία του ευρώ, ώστε τα χρήματά σας να έχουν αύριο περίπου την ίδια αξία με σήμερα. Έτσι, θα μπορείτε ευκολότερα να προγραμματίζετε τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις σας.

Μάθετε περισσότερα για τη σταθερότητα των τιμών

Το ψηφιακό ευρώ δεν θα αντικαθιστούσε τα μετρητά

Το ψηφιακό ευρώ δεν θα αντικαθιστούσε τα μετρητά, αλλά θα λειτουργούσε συμπληρωματικά προς αυτά. Θα σας έδινε μια πρόσθετη επιλογή και μεγαλύτερη ευκολία στις πληρωμές σας. Η ΕΚΤ θα συνεχίσει πάντως να διασφαλίζει ότι έχετε πρόσβαση σε μετρητά σε ευρώ σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ.

Μάθετε περισσότερα για το ψηφιακό ευρώ

Η ΕΚΤ διαθέτει κέντρο κλιματικής αλλαγής

Η ΕΚΤ έχει λάβει διάφορα μέτρα για να στηρίξει τη μετάβαση σε μια πιο πράσινη οικονομία. Δημιουργήσαμε κέντρο κλιματικής αλλαγής που συγκεντρώνει όλες τις εργασίες μας για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη χρηματοδότηση.

Μάθετε περισσότερα για την κλιματική αλλαγή και την ΕΚΤ

Η ΕΚΤ δεν τυπώνει τραπεζογραμμάτια ευρώ

Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ είναι αρμόδιες για την παραγωγή των τραπεζογραμματίων ευρώ, υπό την εποπτεία της ΕΚΤ. Υπάρχουν 11 τυπογραφεία υψηλής ασφάλειας στην Ευρώπη τα οποία τυπώνουν τραπεζογραμμάτια.

Μάθετε περισσότερα για την παραγωγή τραπεζογραμματίων ευρώ

Όλες οι σελίδες σε αυτήν την ενότητα