SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

Eurosystemet forbereder indførelsen af en ny 50-euroseddel

16. juni 2016
  • 50-eurosedlen i Europa-serien afsløres 5. juli 2016.
  • ECB sikrer sammen med sine partnere, at maskiner og automater er parate til den nye 50-euroseddel.

Den 5. juli 2016 afslører Den Europæiske Centralbank (ECB) og de nationale centralbanker i euroområdet – Eurosystemet – 50-eurosedlen i Europa-serien for offentligheden. Det er planen, at den nye euroseddel sættes i omløb i foråret 2017. Fabrikanter af seddeludstyr, brancheorganisationer og ECB har underskrevet et aftalememorandum og understreger hermed, at de har forpligtet sig til at sikre, at den nye 50-euroseddel kan bruges i salgs- og billetautomater, men også andre maskiner og automater, fra den dag, den sættes i omløb. De forpligtede sig samtidig til at oplyse kunder, partnere, ansatte og andre interessenter om den nye seddel.

"Vi – Eurosystemet og vores partnere inden for branchen – er begyndt at forberede indførelsen af den nye 50-euroseddel i god tid, for at sikre at virksomhederne er parate, og at folk uden problemer kan bruge de nye pengesedler overalt fra og med den dag, de sættes i omløb", udtaler Ton Roos, direktør for ECB's seddeldirektorat.

50-eurosedlen er den mest anvendte af alle eurosedler. Over 8 milliarder 50-eurosedler er i omløb. Det er ca. 45 pct. af det samlede antal.

ECB afholdt sammen med partnerne et seminar for fabrikanter af seddeludstyr og andre interessenter i Banco de España i Madrid 15. juni 2016. Formålet med seminaret var at bistå partnerne med at forberede indførelsen af den nye 50-euroseddel og at fremme justeringen af seddeludstyr.

Siden april har de nationale centralbanker i Eurosystemet givet fabrikanter af seddeludstyr mulighed for at gennemføre test med de nye 50-eurosedler i de nationale centralbankers lokaler. Fra juli får interesserede fabrikanter af seddeludstyr og andre relevante tredjeparter mulighed for at låne nye 50-eurosedler, således at de kan teste dem i deres egne lokaler og på steder, hvor der er opstillet seddeludstyr. Eurosystemet stiller også en bred vifte af informationsmateriale til rådighed for alle interesserede parter, bl.a. via partnerskabsprogrammet, for at støtte dem i deres bestræbelser på at uddanne og informere deres ansatte, kunder og andre borgere i euroområdet om den nye 50-euroseddel og dens sikkerhedselementer.

Henvendelser fra medierne kan rettes til Eszter Miltényi-Torstensson, tlf.: +49 69 1344 8034.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt