Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φιλανθρωπική πρωτοβουλία της ΕΚΤ

20 Αυγούστου 2012

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής της πρωτοβουλίας, αποφάσισε στο τέλος του 2011 να διαθέσει 110.500 ευρώ σε επιλεγμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας της ΕΚΤ, η οποία ξεκίνησε το 2010, είναι η στήριξη γνωστών και αναγνωρισμένων για τη δράση τους φιλανθρωπικών οργανώσεων οι οποίες εδρεύουν στη ζώνη του ευρώ, επιτελούν κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο και δεν πρόσκεινται σε πολιτικές οργανώσεις. Η επιλογή των φιλανθρωπικών οργανώσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις 17 εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ, με βάση τα προαναφερθέντα κριτήρια.

Το 2011 η φιλανθρωπική πρωτοβουλία της ΕΚΤ επικεντρώθηκε σε οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ολοκλήρωσης στην Ευρώπη. Τα χρήματα κατανεμήθηκαν ισόποσα στις ακόλουθες οργανώσεις:

Βέλγιο: Wheelit.be

Γερμανία: Stiftung Polytechnische Gesellschaft

Εσθονία: Junior Achievement Eesti SA

Ιρλανδία: Don Bosco Teenage Care Housing Association

Ελλάδα: Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Ισπανία: Cooperación Internacional ONG

Γαλλία: La Fondation de France

Ιταλία: MUS-E Italia Onlus

Κύπρος: Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Λουξεμβούργο: Autisme Luxembourg a.s.b.l.

Μάλτα: Malta Emigrants Commission

Κάτω Χώρες: Europa Nostra

Αυστρία: Volkshilfe Österreich

Πορτογαλία: Associação EPIS – Empresários pela Inclusão Social

Σλοβενία: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje και Društvo Ključ

Σλοβακία: Nadácia HELP

Φινλανδία: Irti Huumeista ry

Τα χρήματα των δωρεών προέρχονται από εξωτερικές δραστηριότητες μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ και μελών του προσωπικού της ΕΚΤ τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το πλαίσιο δεοντολογίας που έχει υιοθετήσει η ΕΚΤ, τα μέλη του προσωπικού δεν αποδέχονται προς ίδιον όφελος αμοιβές από τρίτους για εξωτερικές δραστηριότητες που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με την απασχόλησή τους στην ΕΚΤ. Αυτού του είδους οι αμοιβές διατίθενται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Η φιλανθρωπική πρωτοβουλία της ΕΚΤ ξεκίνησε το 2010, όταν η ΕΚΤ αποφάσισε να διαθέσει 100.000 ευρώ σε φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας σε παιδιά. H ΕΚΤ σκοπεύει, κάθε φορά που συγκεντρώνεται ένα επαρκές ποσό, να προσφέρει χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας

Η αναπαραγωγή επιτρέπεται εφόσον γίνεται αναφορά στην πηγή.

Εκπρόσωποι Τύπου