Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φιλανθρωπική πρωτοβουλία της ΕΚΤ

14 Μαρτίου 2011

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε το 2010, αποφάσισε στο τέλος του ίδιου έτους να διαθέσει 100.000 ευρώ σε επιλεγμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος της ΕΚΤ είναι η στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων οι οποίες ασχολούνται με κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα, εδρεύουν στη ζώνη του ευρώ, είναι γνωστές και αναγνωρισμένες για τη δράση τους, και δεν πρόσκεινται σε πολιτικές οργανώσεις. Επιπλέον, δίδεται προτεραιότητα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη στην Ευρώπη. Πέρυσι το εν λόγω πρόγραμμα επικεντρώθηκε σε οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της «παροχής υπηρεσιών υγείας σε νέους και παιδιά».

Η επιλογή των φιλανθρωπικών οργανώσεων έγινε σε συνεργασία με τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ, με βάση τα προαναφερθέντα κριτήρια. Τα χρήματα κατανεμήθηκαν ισόποσα στις ακόλουθες οργανώσεις:

Αυστρία: Österreichische Kinder-Krebs-Hilfe

Βέλγιο: Association Belge de Lutte contre la Mucoviscidose

Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose

Κύπρος: Centre for Preventive Paediatrics

Φινλανδία: Aseman Lapset ry

Γαλλία: Fondation de France

Γερμανία: Station Peiper – Forschungszentrum Lymphknotenkrebs bei Kindern und Jugendlichen an der Universitätsklinik Gießen

Ελλάδα: Ανοιχτή Αγκαλιά (Open Embrace)

Ιρλανδία: RESPECT – Daughters of Charity Service for People with Intellectual Disability

Ιταλία: NUOVARMONIA ONLUS – Associazione per i bambini trapiantati e le emergenze pediatriche

Λουξεμβούργο: Association luxembourgeoise d’aide aux enfants cardiaques

Häerzkrank Kanner zu Lëtzebuerg

Μάλτα: Inspire – the Foundation for Inclusion

Ολλανδία: Stichting Fitkids

Πορτογαλία: Instituto de Apoio à Criança

Σλοβακία: Dobrý Anjel

Σλοβενία: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje

Ισπανία: Fundación Menudos Corazones

Τα χρήματα των δωρεών προέρχονται από εξωτερικές δραστηριότητες μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ και άλλων μελών του προσωπικού της ΕΚΤ τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το πλαίσιο δεοντολογίας που έχει υιοθετήσει η ΕΚΤ, τα μέλη του προσωπικού δεν αποδέχονται προς ίδιον όφελος αμοιβές από τρίτους για εξωτερικές δραστηριότητες που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με την απασχόλησή τους στην ΕΚΤ. Αυτού του είδους οι αμοιβές διατίθενται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ σκοπεύει να συνεχίσει στο μέλλον να προσφέρει χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, κάθε φορά που θα συγκεντρώνεται ένα επαρκές ποσό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας

Η αναπαραγωγή επιτρέπεται εφόσον γίνεται αναφορά στην πηγή.

Εκπρόσωποι Τύπου