SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

Ændringer i auktionsproceduren og rentekorridoren for de stående faciliteter

8. oktober 2008

På en telekonference i dag har Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) besluttet følgende:

  • Fra og med den operation, der afvikles den 15. oktober, bliver de ugentlige primære markedsoperationer gennemført som auktioner til fast rente med fuld tildeling til renten på den primære markedsoperation, dvs. 3,75 pct. p.t.
  • Fra og med den 9. oktober indsnævres rentekorridoren på de stående faciliteter fra 200 basispoint til 100 basispoint omkring renten på den primære markedsoperation. Renten på den marginale udlånsfacilitet nedsættes derfor pr. 9. oktober fra 100 til 50 basispoint over renten på den primære markedsoperation, dvs. 4,25 pct. p.t., og renten på indlånsfaciliteten forhøjes fra 100 til 50 basispoint under renten på den primære markedsoperation, dvs. 3,25 pct. p.t.

Disse to foranstaltninger vil være gældende så længe, det er nødvendigt, og i hvert fald indtil den 20. januar 2009, hvor den første reservekravsperiode i 2009 slutter.

ECB vil fortsætte med at styre likviditeten hen imod mere afbalancerede forhold i overensstemmelse med målet om at holde de korte renter tæt på renten på den primære markedsoperation.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt