Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT VAN DE ECB

Publicatie van 'De uitvoering van het monetaire beleid in het eurogebied: Algemene documentatie met betrekking tot de monetaire-beleidsinstrumenten en -procedures van het Eurosysteem'

6 februari 2004

De Europese Centrale Bank (ECB) publiceert vandaag het document "De uitvoering van het monetaire beleid in het eurogebied: Algemene documentatie inzake de monetaire-beleidsinstrumenten en -procedures van het Eurosysteem" (een herziene versie van het document dat doorgaans wordt aangeduid als de "Algemene documentatie"). Dit document bevat een gedetailleerde beschrijving van de instrumenten en procedures die het Eurosysteem gebruikt in het kader van het monetaire beleid.

Deze herziene versie van de "Algemene documentatie" vervangt het in april 2002 gepubliceerde document "Het gemeenschappelijke monetaire beleid in het eurogebied: Algemene documentatie met betrekking tot de monetaire-beleidsinstrumenten en -procedures van het Eurosysteem". In het nieuwe document zijn de in de loop van 2003 door de Raad van Bestuur van de ECB goedgekeurde wijzigingen in het operationele monetaire-beleidskader van het Eurosysteem opgenomen. Een gedetailleerde beschrijving van deze wijzigingen en hun ingangsdata is bekendgemaakt in een persbericht van 12 januari 2004 getiteld "Geleidelijke invoering begin 2004 van de wijzigingen in het operationele kader voor het monetaire beleid van het Eurosysteem". Het document wordt van kracht per 8 maart 2004 (hoewel de eerste volgens de nieuwe regels uitgevoerde langerlopende herfinancieringstransactie zal plaatsvinden op 25 februari).

Het document wordt heden om 15.00 uur ECB-tijd (Midden-Europese tijd) in elektronische vorm in alle officiële talen van de Gemeenschap beschikbaar gesteld op de website van de ECB (pdf 1,1 MB). Gedrukte exemplaren komen – kosteloos – beschikbaar op 8 maart 2004 en kunnen schriftelijk worden aangevraagd bij de Afdeling Pers en Informatie van de ECB of bij een van de nationale centrale banken.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media