Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

PUBLICATIE VAN DE INDICATIEVE KALENDER VOOR DETENDERTRANSACTIES VAN HET EUROSYSTEEM IN 2004

1 augustus 2003

De Europese Centrale Bank (ECB) publiceert vandaag de indicatieve kalender voor de tendertransacties van het Eurosysteem in 2004 (zie de Bijlage pdf 49 kB).

De indicatieve kalender is opgesteld overeenkomstig de procedures die zijn vastgelegd in "Het gemeenschappelijke monetaire beleid in het eurogebied - Algemene documentatie met betrekking tot de monetaire-beleidstransacties en -procedures van het Eurosysteem" (gepubliceerd in april 2002). De veranderingen in het operationele kader voor het monetaire beleid ten aanzien van het aanvangstijdstip van de reserve-aanhoudingsperiodes en de looptijd van de basis-herfinancieringstransacties, waartoe de Raad van Bestuur op 23 januari 2003 heeft besloten, zijn in deze kalender verwerkt.

De ECB streeft naar het verwezenlijken van omstandigheden die waarborgen dat tegenpartijen in alle landen van het eurogebied kunnen deelnemen aan de basis-herfinancieringstransacties en de langerlopende herfinancieringstransacties. De ECB heeft derhalve bij het opstellen van de kalender voor deze transacties de noodzakelijke aanpassingen verricht om rekening te houden met de officiële feestdagen in de afzonderlijke landen van het eurogebied.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media