Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Λετονία

2 ευρώ

Στο κέρμα των 2 ευρώ απεικονίζεται μια Λετονή με παραδοσιακή ενδυμασία. Το σχέδιο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά στο ασημένιο κέρμα των 5 λατς το 1929. Στη στεφάνη του κέρματος αναγράφεται η φράση «DIEVS * SVĒTĪ * LATVIJU» (Ο Θεός να ευλογεί τη Λετονία). Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από τον Guntars Sietiņš.

€1

Στο κέρμα του 1 ευρώ απεικονίζεται μια Λετονή με παραδοσιακή ενδυμασία. Το σχέδιο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά στο ασημένιο κέρμα των 5 λατς το 1929. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από τον Guntars Sietiņš.

50 λεπτά/σεντ

Στο κέρμα των 50 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο μεγάλος θυρεός της Δημοκρατίας της Λετονίας. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από τον Laimonis Šēnbergs.

20 λεπτά/σεντ

Στο κέρμα των 20 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο μεγάλος θυρεός της Δημοκρατίας της Λετονίας. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από τον Laimonis Šēnbergs.

10 λεπτά/σεντ

Στο κέρμα των 10 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο μεγάλος θυρεός της Δημοκρατίας της Λετονίας. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από τον Laimonis Šēnbergs.

5 λεπτά/σεντ

Στο κέρμα των 5 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο μικρός θυρεός της Δημοκρατίας της Λετονίας. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από τον Laimonis Šēnbergs.

2 λεπτά/σεντ

Στο κέρμα των 2 λεπτών/σεντ απεικονίζεται ο μικρός θυρεός της Δημοκρατίας της Λετονίας. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από τον Laimonis Šēnbergs.

1 λεπτά/σεντ

Στο κέρμα του 1 λεπτού/σεντ απεικονίζεται ο μικρός θυρεός της Δημοκρατίας της Λετονίας. Το σχέδιο φιλοτεχνήθηκε από τον Laimonis Šēnbergs.