SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Italien

I Italien blev de forskellige euromøntdesign gennemgået nøje af et nationalt teknisk og kunstnerisk udvalg, inden de blev præsenteret for nationen på RAI UNO, Italiens største nationale fjernsynsstation. Alle møntstørrelser har forskellige design, som er udvalgt blandt berømte italienske kunstneres mesterværker.

2 euro

2-euromønten viser Rafaels portræt af Dante Alighieri, som hænger i pave Julius II's fløj i Vatikanet. Randskrift på 2-euromønten: 2*, gentages seks gange og kan skiftevis læses fra den ene og den anden side.

1 euro

1-euromønten viser Leonardo da Vincis berømte tegning "Den Vitruvianske Mand". Tegningen er udstillet i Venedig på Akademiets galleri og viser det menneskelige legemes ideelle proportioner.

50 cent

På 50-centmønten ses en statue af kejser Marcus Aurelius til hest.

20 cent

20-centmønten viser en skulptur af Umberto Boccioni, leder af den italienske futuristiske skole.

10 cent

På 10-centmønten fejres mindet om en af den italienske kunsts største triumfer. Motivet viser et af de mest berømte værker i verden, "Venus' fødsel" af Sandro Botticelli.

5 cent

På 5-centmønten ses Colosseum, som blev påbegyndt af kejser Vespasian omkring år 75 e.Kr. og indviet af kejser Titus år 80 e.Kr.

2 cent

På 2-centmønten ses Mole Antonelliana, et tårn som blev tegnet af Alessandro Antonelli i 1863.

1 cent

På 1-centmønten ses slottet Castel del Monte.