Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Δοκιμασία δημιουργίας κώδικα στην ΕΚΤ για τη διαχείριση κινδύνων

Αυτή η τριήμερη εκδήλωση δημιουργίας κώδικα, η οποία θα αρχίσει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για εσένα να συνεργαστείς στενά με εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ και άλλων κεντρικών τραπεζών της ΕΕ οι οποίοι ασχολούνται με τον τομέα της πληροφορικής και της διαχείρισης κινδύνων.

Οι φοιτητές που έχουν γνώσεις ή εμπειρία στην απόκρυψη δεδομένων (data masking), τη μηχανική μάθηση, την ανάπτυξη διασυνδέσεων προγραμματισμού εφαρμογών (application programming interfaces - API) ή την ανάπτυξη επιφανειών χρήστη προσκηνίου (front-end user interfaces) καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.

Θα συμμετάσχεις σε ομάδα με την οποία θα καταρτίσεις έναν πρωτοποριακό πίνακα εργαλείων (dashboard) για την παρακολούθηση των χρηματοπιστωτικών κινδύνων. Οι ομάδες θα παρουσιάσουν λύσεις σε μία από τις τέσσερις δοκιμασίες που περιγράφονται παρακάτω. Την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης μια επιτροπή κριτών θα επιλέξει την ομάδα που παρουσίασε την καλύτερη λύση για καθεμία από τις δοκιμασίες.

Ημερομηνίες

25-27 Νοεμβρίου 2019 στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη ΦρανκφούρτηΠροθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 15 Οκτωβρίου 2019

Επικοινωνία: rm-codingchallenge@ecb.europa.eu

Διεξαγωγή της εκδήλωσης

 • Σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε 30 περίπου φοιτητές που θα εργαστούν σε μικρές ομάδες μαζί με εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ και άλλων κεντρικών τραπεζών της ΕΕ οι οποίοι ασχολούνται με τον τομέα της πληροφορικής και της διαχείρισης κινδύνων.
 • Οι ομάδες θα σχηματιστούν πριν από την αρχή της εκδήλωσης για να διασφαλιστεί ο σωστός συνδυασμός των συμμετεχόντων με βάση το προφίλ και τις δεξιότητές τους.
 • Οι φοιτητές θα πρέπει να διαθέτουν επαρκές επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων προκειμένου να βρουν λύσεις στις παρακάτω δοκιμασίες.

Δοκιμασίες

Δοκιμασία 1: Απόκρυψη εμπιστευτικών δεδομένων

Στόχος: Δημιουργία συστήματος με το οποίο θα διασφαλίζεται ότι οι προγραμματιστές, όταν αναπτύσσουν λύσεις για τους υπεύθυνους διαχείρισης κινδύνων, δεν έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα τα οποία πρέπει να γνωρίζουν μόνο οι υπεύθυνοι διαχείρισης κινδύνων.

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση συμμετοχής σε αυτή τη δοκιμασία εάν διαθέτεις γνώσεις ή κάποια εμπειρία στην απόκρυψη δεδομένων.

Δοκιμασία 2: Χρήση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης

Στόχος: Εφαρμογή προηγμένων αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για την επιλογή των νέων πληροφοριών σχετικά με τις χρηματοπιστωτικές αγορές που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ΕΚΤ.

Γιατί; Επειδή οι εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους στους οποίους εκτίθεται η ΕΚΤ.

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση συμμετοχής σε αυτή τη δοκιμασία εάν διαθέτεις γνώσεις ή κάποια εμπειρία στην εξόρυξη δεδομένων (data mining) και τη μηχανική μάθηση (machine learning).

Δοκιμασία 3: Ανάπτυξη API

Στόχος: Ανάπτυξη API σε περιβάλλον cloud η οποία συνδέει τις ποικίλες πηγές πληροφοριών που χειρίζονται συστηματικά οι υπεύθυνοι διαχείρισης κινδύνων.

Γιατί; Επειδή όσο πιο εύκολη είναι η πρόσβαση των υπεύθυνων διαχείρισης κινδύνων στις πληροφορίες τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η παρακολούθηση των κινδύνων.

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση συμμετοχής σε αυτή τη δοκιμασία εάν διαθέτεις γνώσεις ή κάποια εμπειρία στα ακόλουθα: API, Node.js ή Python.

Δοκιμασία 4: Ανάπτυξη πίνακα εργαλείων προσκηνίου (front-end dashboard)

Στόχος: Ανάπτυξη πίνακα εργαλείων ο οποίος θα ενσωματώνει την ανάλυση διαφόρων πηγών κινδύνου.

Γιατί; Καθώς ο κίνδυνος μπορεί να λάβει πολλές μορφές, είναι σημαντικό να σχηματίζεται μια συνολική εικόνα και να αναλύονται οι κίνδυνοι από μια ευρεία προοπτική.

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση συμμετοχής σε αυτήν τη δοκιμασία εάν διαθέτεις γνώσεις ή κάποια εμπειρία στη σχεδίαση γραφικών ή στη δημιουργία ιστοσελίδων με React ή Angular.

Γιατί να συμμετάσχεις σε αυτή την εκδήλωση;

 • Θα λάβεις μέρος σε μια διεθνή εκδήλωση με φοιτητές από όλον τον κόσμο.
 • Θα εργαστείς σε ομάδα στην οποία συμμετέχουν εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ και άλλων κεντρικών τραπεζών της ΕΕ που ασχολούνται με τον τομέα της πληροφορικής και της διαχείρισης κινδύνων και θα αντλήσεις γνώσεις από αυτούς.
 • Θα απολαύσεις τη θέα στους ουρανοξύστες της Φρανκφούρτης από τους τελευταίους ορόφους των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΚΤ.

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Θα πρέπει να μπορείς να εργάζεσαι με άνεση στα αγγλικά (επίπεδο Β2 τουλάχιστον).
 • Θα σου παρέχουμε γεύματα και σνακ για να έχεις δυνάμεις να ανταποκριθείς στις δοκιμασίες.
 • Θα πρέπει να αναλάβεις τα έξοδα μετακίνησης
 • Παρέχεται διαμονή σε όσους φοιτητές δεν κατοικούν μέσα ή κοντά στη Φρανκφούρτη
 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτως εθνικότητας

Πείστηκες;

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση συμμετοχής, στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: rm-codingchallenge@ecb.europa.eu:

 • Γράψε μας δυο λόγια για τον εαυτό σου και πες μας γιατί πιστεύεις ότι θα έπρεπε να σε επιλέξουμε.
 • Δήλωσε σε ποιες από τις τέσσερις δοκιμασίες θα ήθελες να συμμετάσχεις και περίγραψε τις σχετικές γνώσεις και εμπειρία που διαθέτεις.
 • Μην ξεχάσεις να δηλώσεις τον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου προκειμένου να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου εάν έχουμε κάποιες ερωτήσεις.

Μην καθυστερήσεις να υποβάλεις την αίτησή σου: οι αιτήσεις θα αρχίσουν να αξιολογούνται μόλις τις παραλάβουμε και αμέσως μετά θα σχηματίσουμε τις ομάδες.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019
10:30-11:00
Άφιξη και καλωσόρισμα
11:00-11:30
Εισαγωγή: παρουσίαση των ομάδων και των δοκιμασιών
11:30-13:00
Συνάντηση και οργάνωση των ομάδων
13:00-14:00
Γεύμα
Από τις 14:00 και μετά
Εργασία των ομάδων σε σχέση με τις δοκιμασίες
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019
9:00-12:30
Οι ομάδες συναντιούνται για πρωινό και κατόπιν συνεχίζουν την εργασία τους σε σχέση με τις δοκιμασίες
12:30-14:50
Γεύμα και περιήγηση στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΚΤ
Από τις 15:30 μμ και μετά
Εργασία των ομάδων σε σχέση με τις δοκιμασίες
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019
9:00-12:00
Οι ομάδες συναντιούνται για πρωινό και κατόπιν ετοιμάζουν τις παρουσιάσεις τους
12:00-13:00
Γεύμα
13:00-16:00
Οι ομάδες παρουσιάζουν τις λύσεις τους και οι κριτές επιλέγουν τους νικητές
16:00
Τέλος της εκδήλωσης

Έχετε απορίες;

Μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση rm-codingchallenge@ecb.europa.eu