Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

ECB stelt advies inzake de benoeming van haar toekomstige Vice-President vast

7 maart 2018
  • De Raad van Bestuur heeft geen bezwaar tegen de voorgestelde kandidaat, Luis de Guindos

Tijdens de vergadering van vandaag heeft de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) een advies inzake een aanbeveling van de Raad van de Europese Unie betreffende de benoeming van de Vice-President van de ECB vastgesteld.

De Raad van Bestuur had geen bezwaar tegen de voorgestelde kandidaat, de heer Luis de Guindos, die een persoon is met een erkende reputatie en beroepservaring op monetair of bancair gebied, zoals vereist in artikel 283, lid 2, van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie.

Na het advies van de Raad van Bestuur en een advies van het Europees Parlement, zal de nieuwe Vice-President van de ECB door de Europese Raad worden benoemd.

Het advies van de Raad van Bestuur, dat binnenkort in het Publicatieblad van de Europese Unie wordt gepubliceerd, zal in alle officiële talen van de EU beschikbaar komen op de website van de ECB.

De media kunnen met hun vragen terecht bij Peter Ehrlich, tel.: +49 69 1344 8320.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media