Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
SPOROČILO ZA JAVNOST

Avkcijski postopki in koridor odprtih ponudb na dan 21. januarja 2009

18. december 2008

Skladno s sporočilom za javnost »Spremembe v avkcijskem postopku in v koridorju odprtih ponudb« z dne 8. oktobra 2008 je Svet Evropske centralne banke (ECB) danes sprejel naslednja dva sklepa:

  • operacije glavnega refinanciranja se bodo tudi po obdobju izpolnjevanja obveznih rezerv, ki se konča 20. januarja 2009, izvajale v obliki avkcij s fiksno obrestno mero in polno dodelitvijo. Ta ukrep bo veljal tako dolgo, kot bo potrebno, oziroma najmanj do zadnje dodelitve v tretjem obdobju izpolnjevanja obveznih rezerv v letu 2009, ki bo izvedena 31. marca;
  • z 21. januarjem 2009 se koridor odprtih ponudb, ki je bil 9. oktobra 2008 zožen na 100 bazičnih točk okrog veljavne obrestne mere za operacije glavnega refinanciranja, ponovno razširi na 200 bazičnih točk. Tako se bo z 21. januarjem obrestna mera za odprto ponudbo mejnega posojila povečala s 50 na 100 bazičnih točk nad obrestno mero za operacije glavnega refinanciranja, obrestna mera za odprto ponudbo mejnega depozita pa se bo zmanjšala s 50 na 100 bazičnih točk pod obrestno mero za operacije glavnega refinanciranja.
KONTAKT

Evropska centralna banka

Generalni direktorat Stiki z javnostjo

Razmnoževanje je dovoljeno pod pogojem, da je naveden vir.

Kontakti za medije