Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Tendereljárás és a jegybanki rendelkezésre állás kamatfolyosója 2009. január 21-étől

2008. december 18.

A „Tendereljárás és a jegybanki rendelkezésre állás kamatfolyosójának változása” című 2008. október 8-i sajtóközleménnyel összefüggésben az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa a mai napon a következő döntést hozta:

  • Az irányadó refinanszírozási művelet a 2009. január 20-án lezáruló tartalékolási időszak után továbbra is rögzített kamatlábú tendereljárás keretében zajlik, teljes allokációval. Az intézkedés a szükséges ideig, de legalább 2009 harmadik tartalékolási időszakának március 31-i utolsó allokációjáig érvényben lesz.
  • 2009. január 21-i hatállyal a jegybanki rendelkezésre állás kamatfolyosóját, amelyet 2008. október 9-én 100 bázispontra csökkentettek az irányadó refinanszírozási művelet akkori kamatlába körül, ismét 200 bázispontra bővítik. Ennek megfelelően január 21-étől az aktív oldali rendelkezésre állás kamatát az irányadó refinanszírozási művelet kamata fölötti 50 bázispontról 100 bázispontra emelik, illetve a betéti rendelkezésre állás kamatlábát az irányadó refinanszírozási kamat alatti 50 bázispontról 100 bázispontra csökkentik.
KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok