SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

Auktionsproceduren og rentekorridoren for de stående faciliteter fra og med 21. januar 2009

18. december 2008

Under henvisning til pressemeddelelsen "Ændringer i auktionsproceduren og rentekorridoren for de stående faciliteter" af 8. oktober 2008 har Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) i dag besluttet følgende:

  • De primære markedsoperationer vil fortsat blive gennemført som auktioner til fast rente med fuld tildeling efter reservekravsperioden, der slutter den 20. januar 2009. Denne foranstaltning vil være gældende så længe, det er nødvendigt, og i hvert fald indtil den sidste tildeling i den tredje reservekravsperiode i 2009 den 31. marts.
  • Fra og med den 21. januar 2009 vil rentekorridoren for de stående faciliteter, som den 9. oktober 2008 blev reduceret til 100 basispoint omkring den gældende rente på den primære markedsoperation, igen blive udvidet til 200 basispoint. Renten på den marginale udlånsfacilitet forhøjes derfor pr. 21. januar fra 50 til 100 basispoint over renten på den primære markedsoperation, og renten på indlånsfaciliteten nedsættes fra 50 til 100 basispoint under renten på den primære markedsoperation.
KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt