European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

În ce stadiu se află proiectul?

O inițiativă europeană veritabilă

Ne asumăm pe deplin răspunderea de a ne menține angajamentul față de toate părțile interesate implicate în acest demers. Suntem pregătiți să cooperăm cu legiuitorii UE, cu participanții pe piață și cu organizațiile societății civile, printre alții, pentru a ne asigura că nimeni nu este lăsat în urmă.

Constatările activităților desfășurate în cadrul etapei de investigare a unei monede euro digitale s-au aflat la baza etapei pregătitoare, care a fost aprobată și va începe în noiembrie 2023.  

Obiectivul etapei pregătitoare este acela de a pune bazele posibilei emiteri a unei monede euro digitale. Aceasta include finalizarea cadrului de reglementare privind moneda euro digitală și selectarea furnizorilor care ar putea elabora o platformă și o infrastructură pentru moneda euro digitale. De asemenea, această etapă va presupune testări și experimentări, în vederea elaborării unei monede euro digitale care să răspundă atât cerințelor Eurosistemului, cât și nevoilor utilizatorilor.

Decizia de a emite, în cele din urmă, o monedă euro digitală poate fi luată în considerare numai într-o etapă ulterioară, după adoptarea cadrului legislativ privind moneda euro digitală la nivel european.

Toate paginile din această secțiune