Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Start van de tweede Generatie €uro Schoolcompetitie (Generation €uro Students’ Award)

7 november 2012

De tweede Generatie €uro Schoolcompetitie (Generation €uro Students’ Award), een wedstrijd voor in het eurogebied woonachtige middelbare scholieren, is op 1 november 2012 van start gegaan als een gemeenschappelijk initiatief van de Europese Centrale Bank (ECB) en elf nationale centrale banken van het eurogebied (de Nationale Bank van België/Banque Nationale de Belgique, Deutsche Bundesbank, Banco de España, Central Bank of Ireland, Banca d’Italia, De Nederlandsche Bank, Oesterreichische Nationalbank, Banco de Portugal, Banka Slovenije, Národná banka Slovenska en Suomen Pankki – Finlands Bank). De wedstrijd loopt tijdens het gehele schooljaar 2012-2013. De deelnemende nationale centrale banken organiseren de wedstrijd op nationaal niveau, en de ECB organiseert de wedstrijd voor internationale en Europese scholen.

Ook deze keer bestaat de wedstrijd uit drie ronden. Voor de eerste ronde, de online quiz, kan worden ingeschreven tot 30 november 2012. In de tweede ronde zullen de succesvolle teams worden uitgenodigd in de loop van februari 2013 een essay in te sturen over het door de Raad van Bestuur van de ECB in maart 2013 te nemen rentebesluit. De vijf beste teams per land en de vijf beste teams van de internationale en Europese scholen die daarna dan doorgaan naar de derde en laatste ronde zal worden gevraagd een presentatie te geven over het rentebesluit van april 2013. De wedstrijd zal worden afgesloten met de Europese prijsuitreiking, die op 17 en 18 april 2013 zal worden gehouden bij de ECB in Frankfurt am Main.

De eerste Generatie €uro Schoolcompetitie (Generation €uro Students’ Award) is op 20 juni 2012 afgesloten. Deze was een groot succes, en de studenten die eraan hebben deelgenomen omschreven de wedstrijd als hoogst informatief, motiverend en nuttig voor hun studie. De docenten van de leerlingen, die een cruciale rol speelden bij het begeleiden van de teams tijdens elke wedstrijdronde, vonden de wedstrijd eveneens een nuttige en praktische oefening die hen in staat stelde niet alleen hun kennis over macro-economie te vergroten maar ook een breed scala van technische vaardigheden op te doen.

Teams worden uitgenodigd zich op te geven voor de tweede Generatie €uro Schoolcompetitie (Generation €uro Students’ Award) op www.generationeuro.eu. Nadere informatie over de wedstrijd, waaronder ook de resultaten en evenementen van vorig jaar, is op die website te vinden of kan worden aangevraagd via generationeuro@ecb.europa.eu.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media