Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

Avizul Consiliului guvernatorilor BCE cu privire la numirea unui nou membru al Comitetului executiv al BCE

6 octombrie 2011

În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a adoptat un aviz cu privire la o recomandare a Consiliului Uniunii Europene de numire a unui nou membru al Comitetului executiv al BCE.

Consiliul guvernatorilor nu a avut nicio obiecţie cu privire la candidatul propus, domnul Jörg Asmussen, care este o persoană ale cărei autoritate şi experienţă profesională în domeniul monetar sau bancar sunt recunoscute, astfel cum este prevăzut la articolul 283 alineatul (2) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

După emiterea avizului Consiliului guvernatorilor şi a avizului Parlamentului European, decizia privind numirea va fi adoptată de Consiliul European, pe baza voturilor exprimate de membrii acestuia reprezentând ţările din zona euro.

Avizul Consiliului guvernatorilor este disponibil pe website-ul BCE în toate limbile oficiale ale UE şi va fi publicat în scurt timp în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media