Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

2 euron erikoisrahat – 2004

Vatikaanivaltio

Aihe: Vatikaanivaltion perustamisen 75-vuotisjuhla

Kuvaus: Keskiosassa on kaavakuva Vatikaanivaltiota ympäröivistä muureista, ja etualalla on Pietarinkirkko. Keskiosaan on myös kaiverrettu ”75 ANNO DELLO STATO” ja ”1929–2004” sekä pienemmin kirjaimin suunnittelijan nimi ”VEROI” ja kaivertajan nimikirjaimet ”L.D.S. INC.” Kolikon ulkorenkaalla ovat Euroopan unionin lipun 12 tähteä ja teksti ”CITTA' DEL VATICANO”.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 100 000 kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: joulukuu 2004

Italia

Aihe: Maailman elintarvikeohjelman viides vuosikymmen

Kuvaus: Keskellä rahaa on oikealle kallellaan oleva maapallo, jossa lukee ”WORLD FOOD PROGRAMME”. Maapallon takaa nousevat esiin vehnän- ja maissintähkä sekä riisin röyhy. Nämä kolme viljalajia edustavat maailman tavallisimpia ravinnonlähteitä. Maapallon oikealla puolella ovat päällekkäin kirjaimet ”I” ja ”R” (”Repubblica Italiana”). Niiden alapuolella ovat kolikon kaivertajan Uliana Pernazzan nimikirjaimet ”U” ja ”P”. Maapallon yläpuolella viistosti vasemmalla on rahapajan tunnus ”R” ja maapallon alapuolella vuosiluku 2004. Kolikon ulkorenkaalla ovat Euroopan unionin lipun 12 tähteä.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 16 miljoona kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: joulukuu 2004

San Marino

Aihe: Bartolomeo Borghesi (historioitsija, numismaatikko)

Kuvaus: Euroopan unionin 12 tähteä sijoitettuina kolikon ulkoreunalle ja liikkeeseenlaskuvuosi 2004 sijoitettuna alas keskelle ympäröivät Bartolomeo Borghesin rintakuvaa. Rintakuvan vasemmalle puolelle on kaiverrettu ”Bartolomeo Borghesi” sekä ”R”-kirjain ja kaivertajan nimikirjaimet ”E.L.F.”. Rintakuvan oikealla puolella lukee ”San Marino”.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 110 000 kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: joulukuu 2004

Suomi

Aihe: Euroopan unionin laajentuminen kymmenellä uudella jäsenvaltiolla

Kuvaus: Tyylitellystä pylväästä kasvaa ylöspäin suuntautuvia versoja. Versot kuvaavat Euroopan unionin laajentumista ja pylväs kasvun edellyttämää perustaa. Pylvään vieressä ovat kirjaimet ”EU”. Kolikon yläosaan on merkitty vuosiluku 2004, ja 12 tähteä ympäröi kuva-aihetta yhdessä vuosiluvun kanssa.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 1 miljoona kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: kesäkuu 2004

Luxemburg

Aihe: Suurherttua Henrin profiili ja monogrammi

Kuvaus: Kolikon keskiosan vasemmalla puolella on oikealle katsovan suurherttua Henrin profiili. Oikealla on suurherttua Henrin monogrammi (erityinen H-kirjain, jonka yläpuolella on kruunu). Monogrammin oikealla puolella on 12 tähteä puolikaaren muodossa. Kolikon yläreunaan on kirjoitettu kaaren muodossa vuosi 2004, jota ympäröivät kolikon valmistusleima sekä kaivertajan nimikirjaimet, ja teksti LËTZEBUERG. Alareunassa on teksti ”– HENRI – Grand-Duc de Luxembourg –”.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 2,49 miljoonaa kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: kesäkuu 2004

Kreikka

Aihe: Olympialaiset Ateenassa vuonna 2004

Kuvaus: Ulkoreunaa kiertävien Euroopan unionin 12 tähden keskellä on suoritukseensa valmistautuvan antiikin kiekonheittäjän patsaan kuva. Patsaan jalusta peittää pienen osan kolikkoa reunustavasta kehästä. Vasemmalla ovat olympialaisten tunnus ”ATHENS 2004” ja viisi olympiarengasta ja oikealla allekkain numero ”2” ja sana ”ΕΥΡΩ”. Vuosiluku on kahdessa osassa keskellä alhaalla olevan tähden molemmin puolin (muodossa 20*04) ja rahapajan tunnus on vasemmalla urheilijan pään yläpuolella.

Liikkeeseen laskettujen rahojen määrä: 50 miljoonaa kolikkoa

Liikkeeseenlaskun ajankohta: maaliskuu 2004