Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Tentoonstelling “Het nieuwe gezicht van de euro” opent in Osnabrück

25 januari 2015

EMBARGO

Persembargo tot 11.45 uur Midden-Europese tijd op zondag 25 januari 2015
  • De tentoonstelling is van 25 januari tot en met 3 mei 2015 te zien in het Kulturgeschichtliches Museum.
  • De openingsceremonie wordt in de Vredeszaal van het raadhuis van Osnabrück gehouden.

De tentoonstelling “Het nieuwe gezicht van de euro” is vandaag officieel geopend door Yves Mersch, lid van de Directie van de ECB, Carl-Ludwig Thiele, lid van de Raad van Bestuur van de Deutsche Bundesbank, Frank Elderson, Directeur van De Nederlandsche Bank, en Wolfgang Griesert, de burgemeester van Osnabrück. De tentoonstelling omvat interactieve applicaties en games, maar ook onderdelen over de geschiedenis van het geld en over de echtheidskenmerken die de bankbiljetten tegen vervalsing beschermen. En daarmee biedt zij de inwoners en bezoekers van Osnabrück alle gelegenheid meer te weten te komen over de eurobankbiljetten en euromunten.

“De bruggen en bogen op de eurobankbiljetten staan symbool voor de Europese integratie,” zei Yves Mersch in de zaal waar in 1648 de Vrede van Westfalen werd getekend, die een einde maakte aan de Dertigjarige Oorlog. “Ze staan voor het feit dat ons binnen de monetaire unie zeer veel verbindt en dat ons ooit zo verdeelde continent erin geslaagd is deze diepe kloven te overbruggen.”

De tentoonstelling is van 25 januari tot en met 3 mei 2015 te zien in het Kulturgeschichtliches Museum in Osnabrück en in samenwerking met het museum organiseert de Bundesbank rondleidingen. Het nieuwe biljet van € 20 wordt op 24 februari 2015 onthuld en kort daarop krijgen de bezoekers van de tentoonstelling de gelegenheid de meest recente coupure van de Europa-serie van nabij te bekijken.

Contactpersoon voor de media: William Lelieveldt, tel.: +49 69 1344 7316

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media
SEE ALSO

Find out more about related content