Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Opening van de Culturele Dagen van de Europese Centrale Bank – Nederland 2010

20 oktober 2010

De Culturele Dagen van de Europese Centrale Bank – Nederland 2010, die worden gehouden in samenwerking met De Nederlandsche Bank, met als beschermheren Jean-Claude Trichet, President van de Europese Centrale Bank, en Nout Wellink, President van De Nederlandsche Bank, worden vanavond om 20:00 uur geopend in de Alte Oper in Frankfurt in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet en Burgemeester Petra Roth. Ter gelegenheid van dit Grote Openingsevenement brengt Het Nationale Ballet drie stukken van choreograaf Hans van Manen ten uitvoering, en de wereldpremière van een door Juanjo Arqués gechoreografeerd stuk.

Andere hoogtepunten van de Culturele Dagen, die zullen duren tot 15 november 2010, zijn de volgende evenementen:

Op 24 oktober is er van 10:00 tot 16:30 uur in het Künstlerhaus Mousonturm een Dansworkshop en opvoering door ISH/Stichting Balls, waarin dansers met grote ervaring in streetdance, breakdance en beatboxing hun talent delen in een workshop die openstaat voor jongeren. Om 17:00 uur laten de deelnemers zien wat ze zojuist hebben geleerd, en later die dag, om 20:00 uur, voert ISH/Stichting Balls zijn show “BoyISH/GirlISH” op in dezelfde locatie.

Op 30 oktober, om 20:00 uur, vertoont Codarts - Rotterdamse Dans Academie in het Künstlerhaus Mousonturm een film en voorbeelden uit werk van choreografen als Itzik Galili, Ton Simons en Jiří Kylián.

Liefdadigheidsconcert in samenwerking met de Stad Frankfurt: het koper- en strijkensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest, gedirigeerd door Theo Wolters, voert op 30 oktober om 20:00 uur werken uit van Felix Mendelssohn-Bartholdy, Giovanni Gabrieli, Richard Wagner, Otto Ketting en Jim Parker in de Paulskirche in Frankfurt. Toegang tot het concert is gratis, maar bezoekers zal worden verzocht een donatie te doen aan de kinderzorginstelling Kinderhaus Am Weingarten e.V., die hulp biedt aan kansarme kinderen, veelal met een migrantenachtergrond.

Café Amsterdam (in samenwerking met het Nederlandse Fonds voor de Letteren): een Duits-Nederlandse literaire dialoog tussen Julia Franck en Arnon Grünberg, een discussie over maatschappelijke veranderingen in Nederland tussen socioloog Paul Scheffer en romancier Adriaan van Dis, en een voorlezing door Maarten Asscher, Adriaan van Dis en Marente de Moor gevolgd door een poëtische en muzikale show van Sonja van Hamel and Friends, vinden op respectievelijk 3, 4 en 5 November om 20:00 uur plaats in het Literaturhaus in Frankfurt.

Groots slotconcert - Nederlands Jeugd Strijkorkest: jonge musici van tussen 12 en 21 jaar oud brengen op 15 november om 20:00 uur werken van Bach, Debussy, Vaughan Williams en Mendelssohn-Bartholdy ten uitvoering in het Schauspielhaus Frankfurt.

Het drie weken durende programma van de Culturele Dagen biedt daarnaast nog vele andere evenementen, die alle uitdrukking geven aan de rijkgeschakeerde en kleurrijke Nederlandse cultuur, op de terreinen van eigentijdse dans, muziek, theater, film, architectuur en design, in bekende culturele locaties in Frankfurt.

Meer informatie over de evenementen kan worden verkregen door een e-mail te sturen aan cultural-days@ecb.europa.eu of door de Culturele Dagen-hotline te bellen op +49 69 1344 5555 (maandag t/m vrijdag 10:00 tot 17:00 uur).

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media