European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Közös detektorinterfész a nagysebességű bankjegyfeldolgozó és -válogató gépekhez

Az eurorendszer és a nagysebességű bankjegy­feldolgozó és -válogató gépek (BSM) legnagyobb gyártói 2013-ban műszaki leírásokat dolgoztak ki, amelyek a biztonsági elemek felismerésére szolgáló detektoroknak az említett gépekbe való beépítésére vonatkoznak. A „közös detektorinterfész” (CDI) névvel közzétett leírások célja, hogy javítsák az átjárhatóságot, és hogy csökkentsék az integráláshoz szükséges munkát.

Mivel a leírásokat a piac pozitívan fogadta, az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve System (Fed) és az eurorendszer a bankjegyfeldolgozó és -válogató gépek főbb gyártóival közösen kifejlesztette a második generációs közös detektorinterfészt (CDI2), amely a kamerarendszerek és összetettebb érzékelők integrálását is lehetővé teszi.

A CDI és a CDI2 az összes érdekelt (pl. központi bank, gép- és detektorgyártó stb.) rendelkezésére áll, és ingyenesen igénybe vehető.

A CDI- és a CDI2-leírások módosításai

A CDI-, illetve a CDI2-leírások megváltoztatására bármely illetékes javaslatot tehet az EKB Bankjegy Igazgatóságának megkeresésével. A javaslatokat az eurorendszer és a Fed közösen megvizsgálja, és amennyiben hasznosnak találja őket, beveszi a leírások következő kiadásába.

A CDI, illetve a CDI2 alkalmazása iránt érdeklődő gép- vagy detektorgyártóknak az EKB és a Fed támogatásképp meg tudja adni a bevizsgálási protokollokat. Ezenkívül a CDI helyes működésének ellenőrzéséhez szimulátort is rendelkezésükre tud bocsátani. Amennyiben igény van az említett támogatásra, az érdeklődőknek először titoktartási megállapodást kell aláírniuk.

Ebben a szekcióban található oldalak