Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
COMUNICAT DE PRESĂ

Zilele culturale ale Băncii Centrale Europene 2009 au ajuns la final

10 noiembrie 2009

Odată cu spectacolul „Don Quijote – Made in Romania”, o combinaţie expresivă de step, dansuri populare, pantomimă şi arte marţiale, s-a lăsat cortina peste ediţia din anul 2009 a Zilelor culturale ale Băncii Centrale Europene (BCE). Evenimentul de închidere, care a avut loc ieri la Oper Frankfurt, a reflectat în mod simbolic varietatea manifestărilor din ultimele trei săptămâni. România, o ţară în care multiculturalismul face parte din istorie, a adus la Frankfurt sonorităţi şi ritmuri pătrunzătoare şi multă energie. Aproximativ 25 de evenimente au fost organizate la Frankfurt în colaborare cu Banca Naţională a României, precum şi cu diverşi sponsori şi parteneri. Obiectivul a fost găzduirea unei serii cât mai nuanţate de evenimente, transcendând adesea genurile, în care sculptura a fost combinată cu fotografia, jazz-ul cu blues-ul şi muzica populară.

Cea de-a şaptea ediţie a Zilelor culturale ale BCE a inclus concerte, spectacole de dans contemporan, lecturi, expoziţii şi conferinţe pe teme conexe. Aproximativ 6 000 de persoane au venit să analizeze mai atent şi să înţeleagă mai profund cultura românească şi locul acesteia în Europa.

În ultimii ani, Zilele culturale ale BCE au fost dedicate Portugaliei, Poloniei, Ungariei, Austriei, Greciei, iar anul acesta, României. Ediţia de anul trecut a fost consacrată tuturor celor 27 de state membre ale UE. În 2010, locuitorii oraşului Frankfurt şi ai regiunii Rin-Main, precum şi oaspeţii din străinătate vor avea ocazia de a afla mai multe despre cultura olandeză, deoarece în centrul atenţiei acestei serii de evenimente se vor afla Ţările de Jos. Evenimentul de deschidere va avea loc la data de 20 octombrie 2010. Mai multe informaţii vor fi publicate pe website-ul BCE (www.ecb.europa.eu) în apropierea datei menţionate.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media