SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

ELA til græske banker opretholdes

6. juli 2015
  • Likviditetsstøtten ("Emergency liquidity assistance", ELA) opretholdes på det niveau, der blev besluttet 26. juni 2015.
  • Haircuts ved sikkerhedsstillelse i forbindelse med ELA justeres.
  • Styrelsesrådet overvåger nøje situationen på de finansielle markeder.

Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank besluttede i dag at opretholde likviditetsstøtten (ELA) til græske banker på det niveau, der blev besluttet 26. juni 2015, efter at have drøftet et forslag fra Bank of Greece.

ELA kan kun ydes mod behørig sikkerhedsstillelse.

Den Hellenske Republiks finansielle situation har en effekt på de græske banker, fordi den sikkerhed, de stiller i forbindelse med ELA, i betydelig grad er baseret på statsrelaterede aktiver.

I denne sammenhæng besluttede Styrelsesrådet i dag at justere de haircuts, som anvendes på aktiver, der stilles som sikkerhed, og som accepteres af Bank of Greece i forbindelse med ELA.

Styrelsesrådet overvåger nøje situationen på de finansielle markeder og de potentielle konsekvenser for pengepolitikken og risiciene for prisstabiliteten i euroområdet. Styrelsesrådet er fast besluttet på at gøre brug af alle de instrumenter, som er til rådighed inden for dets mandat.

Henvendelser fra medierne kan rettes til Ronan Sheridan, tlf.: +49 69 1344 7416.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt