Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Myönteinen vastaanotto Euroopan parlamentin päätökselle hyväksyä yhteinen pankkivalvontamekanismi

12.9.2013

Euroopan keskuspankki (EKP) on ottanut myönteisesti vastaan Euroopan parlamentin tämänpäiväisen päätöksen hyväksyä neuvoston asetus luottolaitosten vakavaraisuusvalvontaan liittyvää politiikkaa koskevien erityistehtävien antamisesta Euroopan keskuspankille. Asetuksella perustetaan uusi pankkivalvontajärjestelmä euroalueen pankeille (ja vapaaehtoisesti osallistuvien muiden EU:n jäsenvaltioiden pankeille), eli se on askel kohti pankkiunionin luomista ja edesauttaa luottamuksen palautumista Euroopan pankkijärjestelmään.

Asetus tulee voimaan, kun EU:n neuvosto on hyväksynyt sen ja kun se on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä. Voimaantulon myötä EKP voi virallisesti käynnistää tärkeimmät valmistelut varmistaakseen, että se pystyy vuoden kuluttua hoitamaan kaikki valvontatehtävänsä.

EKP:n pääjohtajan Mario Draghin mukaan päätös on konkreettinen askel kohti pankkiunionia, joka on yksi aidon talous- ja rahaliiton keskeinen edellytys. Draghi totesi EKP:n tekevän kaikkensa tarvittavan organisaation luomiseksi, niin että se pystyy vuoden kuluttua asetuksen voimaantulosta hoitamaan valvontatehtävänsä ja edistämään yhteistyössä kansallisten valvontaviranomaisten kanssa luottamuksen palauttamista pankkisektoriin.

Asetuksen hyväksymisen yhteydessä pääjohtaja Draghi ja Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz allekirjoittivat julkilausuman, jossa toimielimet sitoutuivat solmimaan muodollisen sopimuksen yhteiseen valvontamekanismiin liittyvistä käytännön yhteistyöjärjestelyistä.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle