Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

EKP:n ympäristöpolitiikka EMAS-sertifioitu

3.8.2012

Euroopan keskuspankille (EKP) myönnettiin vastikään toistamiseen yhteisön ympäristöasioiden hallinta- ja auditointijärjestelmän EMAS-sertifikaatti, joka todentaa ympäristöasioiden hoidon olevan ISO 14001 ‑standardin mukaista. Sertifikaatti myönnettiin alun perin vuonna 2010. Sen uusiminen on tunnustus EKP:n pitkäaikaisesta sitoutumisesta ja pyrkimyksistä parantaa jatkuvasti ympäristöasioiden hoitoa etenkin pienentämällä ekologista jalanjälkeään ja vähentämällä hiilidioksidipäästöjä.

EKP:ssä on noudatettu tavoitteellista ympäristöpolitiikkaa vuodesta 2007. Jotta tavoitteet myös saavutettaisiin, EKP:llä on EMAS-järjestelmän ja ISO 14001 ‑standardin mukainen ympäristöjärjestelmä, joka kattaa kaikki toiminnot EKP:n tiloissa. Nyt EKP:n ympäristöraportti on päivitetty toisen kerran. Raportissa kerrotaan toiminnan ympäristövaikutuksista, asetetuista ympäristötavoitteista, tavoitteiden toteutumisesta sekä seuraavan ympäristöohjelman toimista.

Saavutukset

Kuluneena vuonna EKP on jälleen pienentänyt ympäristöjalanjälkeään ja tarttunut finanssikriisin lisäksi muihinkin tärkeisiin haasteisiin, mistä se on myös saanut tunnustusta. Ympäristöjärjestelmän ansiosta ympäristöasioiden hoitoa on pystytty parantamaan vuosi vuodelta. Vuonna 2011 EKP:n hiilijalanjälki (9 000 tonnia) oli jopa 30 % pienempi kuin vielä vuonna 2009.

Kaikissa EKP:n toimitiloissa – myös uusien toimitilojen rakennustyömaalla – on siirrytty käyttämään uusiutuvia energianlähteitä. Lähes kaikki kopio- ja tulostuspaperi EKP:n sisäisessä käytössä on Blue Angel ‑sertifioitua 100-prosenttista kierrätyspaperia. Lisäksi EKP on liittynyt Saksan rautatieyhtiön Deutsche Bahnin ohjelmaan, joka mahdollistaa hiilineutraalin junamatkustamisen.

EKP on sitoutunut parantamaan ympäristöasioiden hoitoaan entisestään: se pyrkii pienentämään hiilijalanjälkeään vielä 10 % vuonna 2013. Painopiste on nyt henkilöstön ympäristötietoisuuden parantamisessa. Lisätietoa EKP:n ympäristönsuojelutoiminnasta ja ‑suunnitelmista on EKP:n vuoden 2012 ympäristöraportissa (vain englanniksi, ks. linkki).

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle