SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

Nye regler for gengivelse og ombytning af eurosedler

25. marts 2003

Den Europæiske Centralbank (ECB) har i dag offentliggjort nye regler, som tydeliggør betingelserne for :

  1. tilladelse til gengivelse af eurosedler,
  2. ombytning af beskadigede eurosedler.

Formålet med de nye regler for gengivelse er at skabe et tilstrækkeligt værn omkring eurosedler og undgå gengivelser, som kan forveksles med ægte sedler. Reglerne for gengivelse opstiller kriterier for, hvornår gengivelser er lovlige, og forbyder gengivelser af eurosedler, som kunne give anledning til forveksling. Specielt for ikke-fysisiske gengivelser, som er tilgængelige på websteder, er der fastsat meget præcise kriterier, fordi udskrifter af sådanne gengivelser kan forveksles med ægte sedler. I tvivlstilfælde kan der søges om godkendelse fra ECB eller de nationale centralbanker i euroområdet af, at gengivelserne er tilladte.

De ændrede regler om ombytning af eurosedler giver nu også mulighed for ombytning af forsætligt beskadigede eurosedler, hvis de indgives i god tro, eller af kun lidt beskadigede eurosedler, f.eks. som der er skrevet på.

De nye regler i beslutningen om pålydende værdi, specifikationer, gengivelse, ombytning og inddragelse af eurosedler og i retningslinjen om m håndhævelse af foranstaltninger mod ikke-tilladte gengivelser af eurosedler og om ombytning og inddragelse af eurosedler blev vedtaget af ECB's Styrelsesråd den 20. Marts 2003, og er i dag offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende. De træder i kraft dagen efter offentliggørelsen.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt