Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

EKP:n lähentymisraportti – Toukokuu 2006

16.5.2006

Euroopan keskuspankki (EKP) julkistaa tänään lähentymisraportin, joka on laadittu Slovenian pyydettyä maaraporttia 2.3.2006 ja Liettuan 16.3.2006. Raportissa on käytetty samaa arviointimenetelmää kuin aiemmissakin EKP:n ja Euroopan rahapoliittisen instituutin (EMI) laatimissa lähentymisraporteissa. EKP arvioi, ovatko raporttia pyytäneet kaksi maata saavuttaneet kestävän lähentymisen korkean tason ja onko lainsäädäntöä koskevat vaatimukset täytetty siten, että maiden kansalliset keskuspankit voivat tulla kiinteäksi osaksi eurojärjestelmää (lainsäädännön lähentyminen).

EKP täyttää näin Euroopan yhteisön perustamissopimuksen artiklan 122 kohdassa 2 ja artiklan 121 kohdassa 1 määrättyä tehtäväänsä eli raportoi Euroopan unionin neuvostolle (EU:n neuvostolle) ”jäsenvaltioiden edistymisestä talous- ja rahaliiton toteuttamiseen liittyvien jäsenvaltioiden velvollisuuksien täyttämisessä”. Raportteja laaditaan vähintään kerran kahdessa vuodessa tai sellaisen jäsenvaltion pyynnöstä, jota koskee poikkeus. Sama tehtävä on annettu myös Euroopan komissiolle. EKP:n yleisneuvosto hyväksyi lähentymisraportin teleneuvotteluna pidetyssä kokouksessaan 15.5.2006. Pääjohtaja Trichet toimitti raportin EU:n neuvostolle vielä samana päivänä. Samalla raportti toimitettiin myös Euroopan parlamentin puhemiehelle ja Euroopan komission puheenjohtajalle.

EKP:n lähentymisraportti on luettavissa EKP:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.ecb.europa.eu 19:llä yhteisön kielellä.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle