Menu

Drugi obiski

Obisk judovskega obeležja

Obisk judovskega obeležjaV temačnem obdobju zgodovine glavne stavbe so se kletni prostori Grossmarkthalle med drugo svetovno vojno uporabljali kot zbirni center za skoraj 10.000 Judov, ki so bili nato z vlaki deportirani v koncentracijska taborišča.

Spominsko obeležje lahko obiščete, če se prijavite za enega od vodenih ogledov, ki jih organizira judovski muzej v Frankfurtu. Če se želite udeležiti tega ogleda, obiščite spletno mesto muzeja Jüdisches Museum (samo v nemščini).

Razstava o Martinu Elsaesserju

Razstava o Martinu ElsaesserjuGrossmarkthalle, ki se nahaja v jedru glavne stavbe, je zasnoval arhitekt Martin Elsaesser, zgrajena pa je bila med letoma 1926 in 1928. Ob izgradnji je bila eden največjih stavbnih kompleksov v Frankfurtu in največja samonosilna konstrukcija iz armiranega betona na svetu.

Razstavo o Martinu Elsaesserju, ki se nahaja v Grossmarkthalle, si lahko ogledate, če se prijavite za enega od vodenih ogledov, ki jih organizira Ustanova Elsaesser. Za več informacij o razstavi o Martinu Elsaesserju obiščite spletno mesto Grossmarkthalle Frankfurt (samo v nemščini).