SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Hvad er Target2?

29. juni 2016

Target2 er et betalingssystem, der ejes og drives af Eurosystemet. Target2 er den førende europæiske platform til håndtering af store betalinger. Systemet anvendes af både centralbanker og forretningsbanker til at håndtere eurobetalinger i realtid.

Hvad er et betalingssystem?

Moderne økonomier er afhængige af en sikker og effektiv afvikling af transaktioner. Betalingssystemer er den infrastruktur, som muliggør pengestrømmen i en økonomi. Via Target2 kan bankerne i EU overføre penge til hinanden i realtid. Dette kaldes også realtidsbruttoafvikling (Real-time Gross Settlement RTGS).

Hvorfor er Target2 vigtig?

Det er i ECB's interesse at sikre, at betalingssystemer og andre markedsinfrastrukturer fungerer smidigt og effektivt, således at den finansielle stabilitet i euroområdet bibeholdes. Dette gør Target2 til en af grundstenene i den finansielle integration i EU. Systemet muliggør en fri pengestrøm på tværs af landegrænser og understøtter ECB i gennemførelsen af den fælles pengepolitik.

Hvordan fungerer Target2?

Platformen ejes og drives af Eurosystemet. Kort fortalt fungerer systemet således:

  • Bank A og Bank B har begge en konto i en centralbank.
  • Bank A vil foretage en betaling i euro til Bank B.
  • Bank A sender en betalingsinstruks til Target2.
  • Bank A's konto debiteres, og Bank B's konto krediteres – betalingen afvikles.
  • Target2 sender betalingsinformationen til Bank B.

Hvem kan benytte sig af Target2?

Centralbankerne i EU og deres nationale forretningsbanker. Mere end 1.700 banker anvender Target2 til eurobetalinger, enten på egne eller deres kunders vegne. Medregnes filialer og datterselskaber, kan over 55.000 banker over hele verden (og alle deres kunder) nås via Target2.

Hvad er Target2? Hvad er Target2?