European Central Bank - eurosystem
Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

EKP:n uudet toimitilat rakenteille keväällä 2010

17.12.2009

Euroopan keskuspankin (EKP:n) neuvosto on päättänyt käynnistää EKP:n uusien toimitilojen rakennustyöt vuoden 2010 keväällä.

Rakennusurakasta järjestettiin vuonna 2009 onnistunut julkinen Euroopan laajuinen kilpailutus. EKP:n neuvoston päätöksen jälkeen EKP:n pääjohtaja Jean-Claude Trichet sanoi neuvoston pitävän ilahduttavana sitä, että valittu kilpailutusstrategia on osoittautunut onnistuneeksi ja vastannut odotuksia. Pääjohtajan mukaan uusista toimitiloista tulee EKP:lle ja eurolle koti, joka edustaa EKP:n arvoja kaikkien eurooppalaisten palveluksessa. Se edistää Frankfurtin Ostendin kaupunginosan kehittymistä tontilla olevaa Grossmarkthallen rakennusta kunnioittaen. Tavoitteena on päästä muuttamaan vuonna 2014. Pääjohtaja Trichet ilmoitti EKP:n neuvoston päätöksestä henkilökohtaisesti Frankfurtin kaupungin ylipormestarille Petra Rothille.

Uusien toimitilojen rakennusurakka jaettiin 69 aliurakkaan, jotka kilpailutetaan 12 erässä. Ensimmäisten kahdeksan erän tarjouskilpailut (rakenteellisista töistä, kunnostamis- ja kehittämistöistä, hisseistä, julkisivuista, kattotöistä, nostojärjestelmistä sekä kone- ja sähköalan palveluista) käynnistettiin vuonna 2009. Jaossa oli yhteensä 44 aliurakkaa, joiden osuus rakennuskustannuksista on noin 80 %. Näiden kahdeksan erän tarjouskilpailuissa rakennusyhtiöiden tarjoukset ovat olleet kustannusarvion mukaisia.

Kilpailutus herätti kiinnostusta markkinoilla, ja hakemuksia saatiin yli 400:lta suurelta ja keskisuurelta rakennusalan yritykseltä eri puolilta Eurooppaa. Hakemukset ja tarjoukset olivat yleisesti ottaen erittäin hyviä. Jokainen hakemus ja tarjous arvioitiin kilpailutuksen alussa julkaistujen selkeiden kriteerien avulla. Asiantuntijaryhmissä olivat mukana EKP:n edustajien lisäksi arkkitehti, suunnittelijat, ulkopuolinen projektipäällikkö sekä rakennuspäällikkö.

Ensimmäisten kahdeksan erän tarjouskilpailuja viimeistellään parhaillaan, ja sopimukset rakennusyhtiöiden kanssa allekirjoitetaan ensi vuoden alussa. Tavoitteena on päästä rakentamaan keväällä 2010. Viimeisten neljän erän tarjouskilpailut on tarkoitus käynnistää vuoden 2010 kuluessa.

EKP:n uusista toimitiloista on yksityiskohtaisempaa tietoa EKP:n verkkosivuilla (http://www.ecb.europa.eu/ecb/premises).

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle