Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Slovakiasta euroalueen jäsen

1.1.2009

Euro on tänään otettu käyttöön Slovakiassa. Yhteistä rahaa käyttää nyt jo kuusitoista EU:n jäsenvaltiota. Euroopan keskuspankki pitää euroalueen laajentumista hyvänä asiana.

Slovakian otettua euron käyttöön maan keskuspankki on eurojärjestelmän täysivaltainen jäsen. Eurojärjestelmän muodostavat EKP ja euron käyttöön ottaneiden EU:n jäsenvaltioiden kansalliset keskuspankit, joita on tästä päivästä lähtien 16. Slovakian keskuspankki on maksanut kokonaan osuutensa EKP:n pääomasta ja siirtänyt valuuttavarantoja EKP:lle Euroopan keskuspankkijärjestelmän ja Euroopan keskuspankin perussäännön mukaisesti.

Slovakian rahalaitokset ovat 1.1.2009 alkaen osa euroalueen pankkijärjestelmää, mikä on otettu huomioon 29.12.2008 ja 30.12.2008 julkistetuissa euroalueen likviditeettitarpeissa ja normiallokaatiossa. Eurojärjestelmän slovakialaiset vastapuolet voivat osallistua eurojärjestelmän avomarkkinaoperaatioihin 1.1.2009 jälkeen.

EKP:n verkkosivuilla julkaistaan luettelot varantovelvoitteen alaisista rahalaitoksista niin Slovakiassa kuin muissakin euron käyttöön ottaneissa EU:n jäsenvaltioissa. Verkkosivuilla on myös luettelo eurojärjestelmän luotto-operaatioiden vakuudeksi hyväksyttävistä omaisuuseristä Slovakiassa.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle