Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Kypros ja Malta euroalueen jäseniksi

1.1.2008

Euro on tänään otettu käyttöön Kyproksessa ja Maltassa. Yhteistä rahaa käyttää nyt jo viisitoista EU:n jäsenvaltiota. Euroopan keskuspankki toivottaa uudet euroalueen jäsenet tervetulleiksi.

Kun euro nyt on otettu käyttöön Kyproksessa ja Maltassa, näiden maiden keskuspankit ovat eurojärjestelmän täysjäseniä ja niillä on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muidenkin euron käyttöön ottaneiden EU:n jäsenvaltioiden keskuspankeilla. Kyproksen ja Maltan keskuspankit ovat myös maksaneet kokonaan osuutensa EKP:n pääomasta ja siirtäneet valuuttavarantoja EKP:lle Euroopan keskuspankkijärjestelmän ja Euroopan keskuspankin perussäännön artiklan 49 mukaisesti.

Kyproksen ja Maltan rahalaitokset ovat 1.1.2008 alkaen osa euroalueen pankkijärjestelmää, mikä on otettu huomioon julkaistuissa euroalueen likviditeettitarpeissa ja normiallokaatiossa 27. ja 28.12.2007. Eurojärjestelmän kyproslaiset ja maltalaiset vastapuolet voivat osallistua eurojärjestelmän perusrahoitusoperaatioihin ensi kertaa 3.1.2008.

EKP:n verkkosivuilla on luettelot varantovelvoitteen alaisista rahalaitoksista niin Kyproksessa ja Maltassa kuin muissakin EU:n jäsenvaltioissa, jotka ovat ottaneet euron käyttöön. Sivuilla on myös listat eurojärjestelmän luotto-operaatioiden vakuudeksi hyväksyttävistä omaisuuseristä Kyproksessa ja Maltassa. http://www.ecb.europa.eu

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle