Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Uuden 20 euron setelin julkistamisajankohta ja eurojärjestelmän toimet setelinkäsittelylaitteiden valmistajien ja toimittajien tukemiseksi

19.12.2014

EMBARGO

Julkaisuvapaa perjantaina 19.12.2014 klo 10.00 Keski-Euroopan aikaa
  • Eurojärjestelmä julkistaa uuden 20 euron setelin ulkoasun 24.2.2015. Setelissä on paranneltuja turvatekijöitä.
  • Eurojärjestelmä tukee laitevalmistajia ja toimittajia setelinkäsittelylaitteiden ja aitouden tarkastamisessa käytettävien laitteiden päivittämisessä.

Kolmantena uuden sarjan eurosetelinä otetaan käyttöön 20 euron seteli. Uudet 5 ja 10 euron setelit ovat jo käytössä. Eurojärjestelmä – eli EKP ja euroalueen kansalliset keskuspankit – julkistaa uuden 20 euron setelin ulkoasun ja käyttöönottopäivän 24.2.2015. Uusi setelisarja otetaan käyttöön, jotta eurosetelit ovat entisiäkin turvallisempia ja vaikeampia väärentää.

Eurojärjestelmä auttaa setelinkäsittelylaitteiden ja aitouden tarkastamisessa käytettävien laitteiden valmistajia, toimittajia ja omistajia monin tavoin.

  • Laitteita on mahdollista testata uusilla seteleillä euroalueen kansallisissa keskuspankeissa hyvissä ajoin ennen käyttöönottoa, jotta laitteet saadaan päivitetyksi. Kun uuden 20 euron setelin ulkoasu on julkistettu, seteleitä annetaan testikäyttöön myös keskuspankkien ulkopuolelle.
  • Uuden 20 euron setelin käyttöönoton valmisteluvaiheessa järjestetään lukuisia tapahtumia, ensimmäisenä niistä eurojärjestelmän seminaari sidosorganisaatioille Italian keskuspankin tiloissa Roomassa 6.2.2015.
  • Laitevalmistajat saavat käyttöönsä monenlaista viestintämateriaalia, joka on avuksi uusien setelien käytötönottoon valmistautumisessa.

EKP:n johtokunnan jäsen Yves Mersch totesi, että EKP ja euroalueen kansalliset keskuspankit tekevät jälleen mielellään yhteistyötä setelinkäsittelylaitteiden valmistajien, toimittajien, käyttäjien ja omistajien kanssa, jotta nämä saavat laitteet päivitetyksi ennen uusien setelien käyttöönottoa.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa William Lelieveldt puhelinnumerossa +49 69 1344 7316.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle