European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Magyar Kulturális Napok az Európai Központi Bankban 2005

2005. augusztus 11.

Az Európai Központi Bank Kulturális Napjainak keretében idén Magyarországot mutatják be a nagyközönségnek. A Magyar Nemzeti Bankkal közösen szervezett rendezvénysorozatra 2005. november 2. és 28. között kerül sor Jean-Claude Trichet-nek, az Európai Központi Bank elnökének, és Járai Zsigmondnak, a Magyar Nemzeti Bank elnökének védnöksége alatt.

A program felolvasó estek, hangversenyek, táncelőadások, filmek, fotókiállítás, divatbemutató és gyermekműsorok segítségével ad ízelítőt Frankfurt városának Magyarország gazdag és sokrétű kultúrájából.

Néhány különlegesség a program kínálatából:

  • A Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitóhangversenye Bartók, Dohnányi és Kodály műveiből, Hamar Zsolt vezényletével és Kelemen Barnabás hegedűművész közreműködésével.
  • Gálaműsor a Budapesti Operettszínház énekeseinek közreműködésével.
  • A Szegedi Kortárs Balett műsora.
  • A Danubia Szimfonikus Zenekar záróhangversenye Liszt, Kabalevszkij és Bartók műveiből, Héja Domonkos vezényletével és Pusker Júlia hegedűművész közreműködésével.

Az EKB Kulturális Napok célja, hogy Frankfurt és a Rajna–Majna-vidék lakóit megismertesse az Európai Unió országainak kulturális hagyományaival.

A rendezvénysorozattal kapcsolatos további információ e-mailben a cultural-days@ecb.int címen, telefonon pedig a Kulturális Napok +49 69 1344 5555 számú forróvonalán kérhető (hétfőtől péntekig de. 10-től du. 5-ig).

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok