Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Kreikan pankkien hätärahoitus pidettiin ennallaan

28.6.2015
  • EKP huomioi päätöksen kansanäänestyksen järjestämisestä Kreikassa sekä päätöksen olla jatkamatta EU:n sopeutusohjelmaa.
  • EKP tekee tiivistä yhteistyötä Kreikan keskuspankin kanssa rahoitusvakauden säilyttämiseksi.
  • Hätärahoituksen enimmäismäärä pidetään samana kuin perjantaina 26.6.2015.
  • EKP:n neuvosto arvioi päätöstä tarvittaessa uudelleen.
  • EKP:n neuvosto seuraa tarkasti tilanteen kehitystä ja sen mahdollisia vaikutuksia rahapolitiikan mitoitukseen.

Euroopan keskuspankin (EKP) neuvosto ilmaisi tänään tyytyväisyytensä siihen, että euroalueen maiden ministerit ovat sitoutuneet toteuttamaan tarvittavat toimet euroalueen talouksien häiriönsietokyvyn parantamiseksi entisestään ja ovat valmiina ryhtymään päättäväisiin toimiin talous- ja rahaliiton lujittamiseksi.

EKP:n neuvosto tekee tiivistä yhteistyötä Kreikan keskuspankin kanssa rahoitusvakauden säilyttämiseksi tilanteessa, jossa Kreikan viranomaiset ovat päättäneet järjestää kansanäänestyksen ja Kreikan talouden sopeutusohjelmaa on päätetty olla jatkamatta.

Näin ollen EKP:n neuvosto päätti, että Kreikan pankeille myönnettävän hätärahoituksen enimmäismäärä pidetään ennallaan eli perjantaina 26.6.2015 tehdyn päätöksen mukaisena.

Päätöstä arvioidaan tarvittaessa uudelleen.

EKP:n pääjohtaja Mario Draghi totesi, että tiivistä yhteistyötä Kreikan keskuspankin kanssa jatketaan, ja ilmaisi vahvan tukensa jäsenvaltioiden sitoutumiselle toimiin, joilla korjataan euroalueen talouksien heikkouksia.

Kreikan keskuspankin pääjohtaja Yannis Stournaras totesi, että eurojärjestelmän jäsenenä Kreikan keskuspankki ryhtyy Kreikan kansalaisten tueksi kaikkiin tarvittaviin toimiin rahoitusvakauden säilyttämiseksi näissä vaikeissa olosuhteissa.

EKP:n neuvosto seuraa tarkasti rahoitusmarkkinatilannetta sekä sen mahdollisia vaikutuksia rahapolitiikan mitoituksen ja euroalueen hintavakautta uhkaavien riskien kannalta. EKP:n neuvosto on mandaattinsa rajoissa valmis turvautumaan kaikkiin käytettävissä oleviin keinoihin.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa William Lelieveldt puhelinnumerossa +49 69 1344 7316.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle