Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

EKP:n neuvostolta virallinen suositus uudeksi äänestysjärjestelyksi

4.2.2003

EKP:n neuvosto hyväksyi 3.2.2003 yksimielisesti EKP:n suosituksen EU:n neuvoston päätökseksi Euroopan keskuspankkijärjestelmän ja Euroopan keskuspankin perussäännön 10.2 artiklan muuttamisesta [pdf 50kB]. EKP:n suositus annettiin EKPJ:n perussäännön 10.6 artiklan perusteella, kun artikla oli lisätty perussääntöön 1.2.2003 voimaan tulleella Nizzan sopimuksella. Näin EKP noudatti jäsenvaltioiden toivomusta, että suositus annettaisiin "mahdollisimman pian" sopimuksen voimaantulon jälkeen.

EKP:n suosituksessa esitetään muutosta EKP:n neuvoston äänestysmenettelyihin. Muutos on välttämätön, jotta neuvosto voi säilyttää kykynsä tehdä päätöksiä nopeasti ja tehokkaasti euroalueen laajentuessa. Esitettyjen äänestysmenettelyjen yksityiskohdat on julkistettu jo aiemmin EKP:n lehdistötiedotteessa 20.12.2002 [pdf 30kB].

EKP:n suositus on jätetty EU:n neuvostolle. Valtion- tai hallitusten päämiesten kokoonpanossa kokoontuva EU:n neuvosto tekee yksimielisen päätöksen muutoksesta EKP:n neuvoston äänestysmenettelyihin EKP:n suosituksen perusteella sekä otettuaan huomioon Euroopan komission ja Euroopan parlamentin lausunnot. Jäsenvaltioille suositellaan, että ne ratifioivat sovitun muutoksen valtiosääntöjensä mukaisesti.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle